Дитячий садок на Корсунщині отримав допомогу від Геннадія Бобова

Дитячий садок на Корсунщині отримав допомогу від Геннадія Бобова

Стеблівський дошкільний навчальний заклад «Росинка» відкрили ще 1984 року. Чотири невеличкі дошкільні заклади селища, що в той час активно розвивалося, не справлялися з кількістю дошкільнят, яка постійно збільшувалася. Тому й вирішили побудувати новий. На час побудови садочок мав сучасне обладнання, але відтоді пройшло багато часу. Обладнання застаріло, та й саме приміщення поступово почало все частіше потребувати ремонту. І хоча місцева влада не обділяє заклад увагою, без підтримки небайдужих людей і діткам, і вихователям було б нелегко.
Адже селище активно розвивається. Тут працюють сільськогосподарські та торгові підприємства, бавовняна, прядильно-текстильна фабрика, діє гідроелектростанція на річці Рось. 2016 року Стеблів став центром місцевої ОТГ, до якої, крім цього селища, увійшло також ще 4 сільські ради. Таким чином місцева громада зросла до 6 800 жителів.

У Стеблеві зростає кількість молоді, яка переїжджає жити в населений пункт із навколишніх сіл. Цілком логічно, що зростає і кількість дітей, і, насамперед, дошкільного віку. Саме тому, за словами місцевої влади, особливо важливою нині є діяльність дошкільного навчального закладу. На щастя, знаходяться люди, які допомагають закладу на постійній основі. Величезна допомога та підтримка надходить від народного депутата Геннадія Бобова. Народний обранець нещодавно відвідав заклад із подарунками, поспілкувався із колективом закладу й батьками та дізнався про поточні проблеми. І ось, уже через невеликий проміжок часу, за його сприяння в закладі «Росинка» відбулися зміни на краще.
– На території Стеблева вже багато років діє дитяча установа «Росинка», – розповідає голова Стеблівської селищної ОТГ Олексій Данільченко. – Відвідують її переважно діти зі Стеблева та тих сіл, що приєдналися. Садочок на сьогодні перебу­ває в нормальному стані, оскільки сюди постійно вкладають кошти. Спочатку провели газ, потім поміняли вікна, утеплили, перекрили дах тощо. Багато з перерахованого було б неможливо зробити без допомоги спонсорів і, зокрема, Геннадія Бобова, адже заклад перебуває повністю на фінансуванні селища. Державної субвенції на нього ми не отримуємо. Громада ж сама не в змозі виділити достатньо коштів. Саме тому протягом багатьох років попередня завідувач садочка Валентина Кутас зверталася по допомогу в приймальню народного депутата. І щоразу заклад отримував те, що було вкрай необхідно. Цього року Геннадій Борисович сам приїхав до нас місяці два тому. Ми якраз встановили подаровані ним меблі. Він зайшов у приміщення, поспілкувався з персоналом, дітьми, і звернув увагу на те, що у старшої групи вже досить старий санвузол. Також не оминув увагою і подвір’я перед закладом. Доріжка від центрального входу на подвір’я до самого закладу була викладена вже старими плитами. На території ж самого подвір’я доріжок узагалі не було. І от пройшло не так багато часу й нашу «Росинку» просто не впізнати!
– Наш заклад дуже важливий для селища, – приєднується до розмови завідувач Стеблівського ДНЗ «Росинка» Анжела Буценко. – Сьогодні тут перебуває 122 ди­тини. В нас у штаті 22 осо­би: 12 педагогічних та 10 технічних працівників. Кожен із них приділяє максимум уваги дітям і відповідальності до своїх обов’язків. Саме тому ми дуже вдячні Геннадію Борисовичу за допомогу. Нова плитка не просто змінила і прикрасила наше подвір’я, вона також дуже практична і просто необхідна, особливо зараз, коли починається холодна пора року. Також дуже велика подяка за нову сантехніку і ремонт у санвузлі.

Про дбайливе ставлення до потреб дітей свідчить іще один подарунок Геннадія Бобова дошкільнятам.
– У старшій групі в нас є ігрова кімната. Раніше вона була застелена стареньким килимком, який уже бачив не одне покоління вихованців, – відзначає вихователь старшої групи Галина Головко. – Під час відвідин закладу наш депутат звернув увагу на цю річ і подарував нам новий килим. Тепер у кімнаті, що, до речі, обладнана теж за його допомоги, діти можуть гратися, розвиватися і відпочивати прямо на підлозі. Килим досить теплий і якісний, покриває майже всю кімнату. Крім усього, він дуже гарний, а для нас педагогів, котрі піклуються і про естетичне виховання малечі, це теж важливо. Дуже вдячні за такий подарунок і такі гарні умови для наших вихованців.
Оновлений санвузол уже встигли гідно оцінити не лише малюки і вихователі, а й працівник закладу, котра краще за інших знає про важливість санітарного стану такого об’єкта для дитячої установи.
– Тепер санвузол не лише значно якісніший і комфортніший для дітлахів, а й безпечніший для них із погляду гігієни, – говорить медсестра ДНЗ Галина Павленко. – У новій підлозі немає щілин між кахлями, як це було раніше, та й сама сантехніка більше підходить для маленьких дітей і легше піддається санітарній обробці, ніж та, що була.
Чергові подарунки від народного депутата чи не найбільше радості викликали у батьків дітлахів.
– І килим в ігровій кімнаті, і нова сантехніка – речі надзвичайно важливі й гарні, але мені як мамі все ж таки найбільше подобаються нові доріжки надворі, – говорить стеблівчанка Інна Савченко, дитина якої відвідує
«Росинку». – Річ у тім, що в нас тут багато маленьких діток. Є навіть такі, яким немає і двох рочків. Усіх їх привозять на візочках або велосипедиках. І раніше було дуже незручно, бо колеса застрягали між плитами. А там, де були просто протоптані доріжки восени і навесні, діти забруднювали взуття і одяг. Тепер же всі наші мами задоволені й щиро вдячні Геннадію Борисовичу за розуміння і турботу.

Олена Столяр, фото автора

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x