Найцікавіші спогади вчителів (ОПИТУВАННЯ)

Найцікавіші спогади вчителів (ОПИТУВАННЯ)

З нагоди дня, який є особливим для всіх працівників освіти нашої країни, «Нова Доба» звернулася до вчителів області з проханням поділитися найцікавішими спогадами з їхнього професійного життя.

Найцікавіші спогади вчителів (ОПИТУВАННЯ)

Про «бізнесменів» і 8 спроб скласти залік
Лілія Шрамко, учитель історії, правознавства, економіки Кам’янської ЗОШ №1:
– Маю вже 29 років стажу. За час моєї педагогічної діяльності траплялося чимало пам’ятних, інколи навіть смішних випадків. Ми з моїми випускниками зустрічаємося щороку, цьогоріч зустріч відбулася на пароплаві у Черкасах. Згадували з одним із випускників випадок із уроку все­світньої історії у 10-му класі, коли я проводила залік зі знання карти світу. Цей хлопець його складав аж 8 разів, і за 9 «заходом» ледве склав. Та коли це ж саме завдання йому випало в університеті, він його виконав одразу. До того ж, єдиний з усіх. Так ось він згадує тепер мої слова про те, що «знання за плечима не носити». А найцікавіші історії ми «привозили» з подорожей.
Пам’ятаю смішний випадок під час поїздки в Карпати. Один із моїх учнів під час відпочинку на перевалі став «бізнесменом». Був спекотний день. На горі не було яток з морозивом і водою. Цей хлопчик підійшов до мене і взяв у борг 100 гривень. Знайшов, де купити ящик морозива, приніс його на гору, все розпродав, повернув мені позичені гроші та ще й заробив.

Найцікавіші спогади вчителів (ОПИТУВАННЯ)

Подорожі, що змінюють життя
Наталія Хворостанцева, учитель англійської мови Першої міській гімназії Черкаської міської ради:
– Я сама навчалася у цій школі, а потім стала викладати тут. За час моєї педагогічної діяльності я двічі була класним керівником і випустила два класи. Звичайно, у моїй пам’яті завжди залишатимуться усі моменти спілкування із дітьми та наші позашкільні заходи. Найбільше запам’ятався «Новорічний брейн-ринг: діти проти батьків». Також, коли була класним керівником, у нас обов’язково проходили дні іменинника кожної пори року. А ще мали традицію: хлопці вітали дівчат, і навпаки – дівчата хлопців, і кожна група готувала свою спеціальну вітальну програму.
Пам’ятним спогадом для мене є поїздка з дітьми до школи-побратима в Каліфорнію (США), коли я ще була ученицею. Тоді ми були першою групою, яка організувала цю поїздку. Потім, коли я вже працювала в школі, ми відновили наші партнерські відносини з тією іноземною школою. І я знову поїхала в Каліфорнію, але вже як керівник групи. Рада була зустрітися із тими ж людьми через стільки років!

Найцікавіші спогади вчителів (ОПИТУВАННЯ)

Талановиті учні – найприємніші спогади
Лідія Мусеровська, викладач вищої категорії з вокалу, «Викладач-методист» Черкаської музичної школи №1 ім. Миколи Лисенка:
– За 2017−2018 рік мої учні здобули близько 40 перемог на різних конкурсах і фестивалях. І 20 із них здобула Каріна Голубева, причому більша їхня частина – Гран-прі.
Найбільше мені запам’ятався конкурс юних вокалістів у місті Шостка. Там професійне журі, до якого входять вокалісти Національної опери України, заслужені народні артисти, викладачі Київської музичної академії. Для нас приємною несподіванкою стала звістка, що моя учениця Богдана Бевзюк здобула Гран-прі (причому два роки поспіль). Адже зазвичай цю нагороду отримували діти музичної школи, де відбувався конкурс. А після конкурсу до нас підійшла відома оперна вокалістка і сказала Богдані: «Ти вже професійна вокалістка». Тоді Богдані було тільки 15 років. Потім дівчині двічі пропонував вступити до свого класу завідувач кафедри сольного співу Київської музичної академії Олександр Дяченко.
Також пам’ятним для мене є конкурс у Ялті імені Ф. Шаляпіна. Мої учні неодноразово ставали лауреатами цього конкурсу й отримували дипломи золотого й срібного зразка. Мої вихованки Вікторія Швець та Сабіна Ісмаілова здобували Гран-прі, а також брали участь у гала-концертах.

Валерія Тімергаліна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x