У Черкасах стартує всеукраїнський освітній проект WOW Teachers

У Черкасах стартує всеукраїнський освітній проект WOW Teachers

У Черкасах стартує всеукраїнський освітній IT-проект WOW Teachers з безкоштовного навчання вчителів інформатики та старшокласників сучасному курсу з web-розробки. Організатором проекту є некомерційна організація Brain Basket.

«Агенти змін шкільної освіти» – саме під таким гаслом найбільш прогресивні вчителі інформатики загальноосвітніх шкіл Черкас отримують нові знання з web-розробки в рамках проекту WOW Teachers. Ключова мета – підвищити рівень викладання інформатики у школах.

Черкаські вчителі відвідують аудиторні заняття двічі на тиждень у позаурочний час. Після завершення курсу вчителі матимуть змогу передати отримані знання своїм учням. Програма дозволить підліткам навчитися самостійно створювати web-сайти, що сприятиме популяризації вивчення технологій серед старшокласників.

WOW Teachers – це проект з безкоштовного навчання 400 шкільних вчителів інформатики по всій Україні сучасному базовому курсу з web-розробки. Програма була розроблена командою менторів-програмістів Фонду Brain Basket та базується на профільних курсах провідних навчальних закладів світу та визнаних відкритих освітніх ресурсів, зокрема University of London, Microsoft, W3Schools, Mozilla MDN web docs та ін. Заняття в форматі blend ed learning (змішане навчання) проводять досвідчені ментори Brain Basket. Вчителі, що успішно пройдуть навчання, потім організують поза шкільні курси з web-розробки для понад 4000 старшокласників на базі навчальних хабів Brain Baskеt та шкіл-партнерів. Курс триває 2 місяці, загалом проект буде реалізовано в майже 30 містах України.

Проект реалізується завдяки підтримці Міжнародного фонду «Відродження» та є повністю безкоштовним для учасників.

Довідково:

Фонд Brain Basket є не комерційною організацією, мета якої – сприяти розвитку освіти українців в сфері ІТ. Фонд було засновано в 2014 році з візією об’єднання зусиль всіх гравців ІТ-індустрії для підготовки 100 000 програмістів до 2020 року.

Міжнародний фонд «Відродження», заснований Джорджем Соросом, є однією з найбільших благодійних фундацій в Україні. Місія Фонду – розвивати відкрите суспільство в Україні на основі демократичних цінностей. Фінансову підтримку фонд отримує від Фундацій Відкритого Суспільства, а також від міжнародних донорів та окремих українських і закордонних організацій і громадян.

Щодо додаткової чи уточнюючої інформації, звертайтеся:
Шляховий Микита
PR-менеджер
Brain Basket Foundation
(050) 648 75 46
nikita.shliakhovyi@brainbasket.org

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x