Викладачі та студенти ЧНУ відвідали тренінг за участі науковця Вищої лінгвістичної школи

Викладачі та студенти ЧНУ відвідали тренінг за участі науковця Вищої лінгвістичної школи

Про коучинг та його місце в освіті викладачі та студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького дізнавалися під час скайп-тренінгу. Модератором зустрічі став коуч міжнародної категорії, проректор з міжнародних відносин Вищої лінгвістичної школи міста Ченстохова (Польша) Томаш Кук. Про це інформує прес-служба ЧНУ.

Учасникам тренінгу розповіли, що коучинг — це партнерство для підтримки людей у досягненні своїх цілей. Коучингова взаємодія є структурованою розмовою, в процесі якої застосовується активне слухання, майстерність у поставленні запитань та інші компетенції, набуті завдяки практичному досвіду та високому рівню емоційного інтелекту. Метою такого спілкування є підвищення обізнаності та заохочення відповідальності. Коучинговий процес передбачає прояснення цілей, вивчення реальності, дослідження варіантів, узгодження дій та їх впровадження.

Як зазначають фахівці навчально-наукового Центру зовнішніх і міжнародних зв\’язків ЧНУ, для викладачів коучинг є надзвичайно ефективною формою професійної взаємодії. Він підвищує рівень як індивідуального, так і колективного навчання в класах та командах. Надає можливість проводити цілеспрямовані бесіди, які допомагають визначити цілі та розробити план руху вперед, а також надихають на підвищення рівня майстерності. Як результат, професійна навчальна діяльність може стати більш персоналізованою, розсудливішою, спільною та цілеспрямованою.

Результатом коучингу зазвичай є розширення можливостей та зростання професіоналізму.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x