Як більшовики «усуспільнювали» жінок

Російські письменники Михайло Веллер і Андрій Буровський видали книжку «Громадянська історія безумної війни» про захоплення влади у 1917 році більшовиками та їхні злочини в дальші часи. Удаючи піклування про пролетаріят і жіноцтво, більшовики намагалися «вивільнити жінок з сімейного рабства». Варто навести в цьому плані у перекладі українською мовою декрет Саратовської губернської ради народних комісарів, узгоджений з Губернською радою робітничих, солдатських і селянських депутатів.
«ДекретСаратовської губернської ради народних комісарів про скасування приватного володіння жінками
Законний шлюб, що застосовувався до останнього часу, без сумніву, є продуктом тієї соціяльної нерівности, яка має бути з корінням вирвана в Радянській республіці. Досі законні шлюби служили серйозною зброєю в руках буржуазії у боротьбі з пролетаріятом. Завдяки їм усі кращі зразки прекрасної статі були власністю буржуазії, імперіялістів, і такою власністю не могло бути не порушене правильне продовження людського роду. Тому Саратовська губернська рада народних комісарів зі схвалення Губернської ради робітничих, солдатських і селянських депутатів постановила:
1. З 1 січня 1918 року скасовується право постійного користування жінками, які досягли 17 років і до 32 років.
2. Дія цього декрету не поширюється на одруженихжінок, які мають п’ять і більше дітей.
3. За колишніми власниками (чоловіками) зберігаєтьсяправо позачергою скористатися своїми дружинами.
4. Усі жінки, які підлягають цьому декретові, вилучаютьсяз приватного володіння і оголошуються власністю усього трудового народу.
5. Розподіл відчужених жінок здійснюють Рада робітничих, солдатських і селянських депутатів, повітові і сільські ради.
6. Громадяни чоловіки мають право використовуватижінок не частіше чотирьох разів на тиждень не більше трьох годин придотримані вказаних нижче умов.
7. Кожний член трудового колективу зобов’язаний відрахувати з свого заробітку два відсотки у фонд народного покоління.
8. Кожний чоловік, який хоче скористатися особою з народного володіння, повинен подати від робітничо-заводськогокомітету або професійної спілки довідку про свою приналежність до трудового класу.
9. Усі чоловіки, які не належать до трудового класу, набуваютьправо скористатися відчуженими жінками за умови сплати щомісячного внеску у фонд в сумі 1,000 рублів.
10. Усі жінки, оголошені народною власністю, отримують з фонду народногопокоління допомогу в сумі 280 рублів щомісяця.
11. Жінки, які завагітніли, звільняються від своїх обов’язків на чотири місяці (три місяці до і один після пологів).
12. Народженінемовлята через місяць передаються у притулок «Народні ясла», де виховуються і отримують освіту до 17 років.
13. Принародженнія двійні матері видається нагорода 200 рублів».
У статті «Доля української родини й домашнього виховання у XX столітті» (автор в інтернеті не поданий) написано: «Злочиннийзамахнаукраїнськуродинувчинилисталіністиякшляхомпоширенняшкідницьких«теорій», щопродукувализневагудосім’ї, такізастосовуючилінгвоцид, етноцид, геноцидпротиукраїнськогонароду, нації.Знайшлись же у 1920-1930-их роках «теоретики», які вважали сім\’ю і шлюб анахронізмом і гарячково силкувалися замінити її «безшлюбними комунами», «усуспільненням жінок і дівчат», «вільними статевими зносинами», закликали зруйнувати традиційну сім’ю, пропагували «громадські суди» над вінчанням, хрещенням дітей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x