Лікуємо артрит народними засобами

Лікуємо артрит народними засобами

Артрит – це гостре або хронічне захворювання запального характеру, яке охоплює всі запальні патології суглобів, при яких потоншується суглобовий хрящ, відбуваються зміни в суглобовій капсулі і зв’язках. У більшості випадків хвороба вражає кисті рук (фаланги), а також стопи, ліктьові й колінні суглоби. Хворий при цьому помічає почервоніння і припухлість, мучиться від болю і скутості в ураженому суглобі. Звичайно, сучасні медикаментозні препарати дозволяють швидко усунути больові відчуття при цій недузі, але й лікування народними засобами здатне не менш ефективно зупинити запальний процес і полегшити самопочуття хворої людини.

Ванни з висівками. Візьміть 1,5 кг висівок, залийте їх 3 л води і прокип’ятіть протягом 10 хвилин. Отриману проціджену воду влийте у ванну, додайте жменю морської солі і приймайте ванну по 15 хвилин щодня. Важливо лише контролювати, щоб температура води під час процедур була + 42° C. Рекомендують приймати таку ванну протягом 10-ти днів.

Ванни з хвоєю. Півкілограма свіжих хвойних голок загорніть у тканину й, опустивши в 7 л води, кип’ятіть півгодини. Далі готовий розчин вилийте у ванну, приймайте її близько місяця протягом 20 хвилин щодня. До речі, хорошою альтернативою хвойним голкам стане свіже березове листя.

Мазь з березових бруньок. Щоб приготувати дієвий засіб від болів у суглобах, змішайте 400 г свіжих березових бруньок з 800 г соняшникової олії, потім укладіть готову суміш у глиняний посуд і, закривши кришкою, поставте в теплу піч на 24 години. Готову речовину пропустіть через сито, додайте порошкову камфору (щіпку) і залиште в холодному місці. При появі болю слід натирати на ніч уражену ділянку таким ліками.

Домашня рослинна мазь. Змішайте по 2 столові ложки трави звіробою, шишок хмелю і квіток буркуну. Всі природні інгредієнти мають бути висушеними й подрібненими. До підготовленої суміші додайте 5 крапель евкаліптової олії і 50 г вазеліну, після чого лікувальну масу ще раз ретельно перемішайте. Мазь щодня втирайте у хворі суглоби, поки не настане полегшення.

Засіб з нашатирного спирту й перцю. Для його приготування змішайте 60 г скипидару, 120 г нашатирю, 100 г спирту, 50 г вершкового масла і 30 г гусячого сала. Помістивши компоненти в пляшку, додайте попередньо подрібнений стручок червоного перцю. Настоюйте ліки близько доби і втирайте у хворі суглоби, не забуваючи вкутувати їх теплим вовняним одягом. Тривалість такого лікування становить 2 тижні.

Зігрівний картопляний компрес. Народні цілителі з’ясували, що компрес з картоплі усуває болі у суглобах. Для приготування засобу вимийте 2–3 сирих бульби зеленого кольору і разом зі шкіркою подрібніть їх у м’ясорубці. Отриману масу кілька хвилин нагрівайте в гарячій воді, але не кип’ятіть. Потім подрібнену гарячу картоплю помістіть у мішечок, зшитий із цупкої тканини. Віджимати картопляну масу не потрібно. На хворий суглоб покладіть поліетиленову плівку, на неї – мішечок з гарячою картоплею, зверху накрийте клейонкою і забинтуйте так, щоб картопляна рідина не протікала. Щоб зберегти тепло якнайдовше, обмотайте суглоб з компресом теплою вовняною тканиною.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x