Домашній спа: як використати мед у догляді за тілом та волоссям

Домашній спа: як використати мед у догляді за тілом та волоссям

Мед у косметиці використовують через його поживну і зволожувальну дію. Гелі для душу на основі меду живлять шкіру, тоді як лосьйони і креми – зволожують і захищають її від подразнення. Звичайно, це ще не все: зараз виробляють кондиціонери, шампуні, лосьйони і навіть засоби для зняття макіяжу на основі меду. Креми і гелі з медом рекомендують підліткам, які мають акне, адже мед чинить антибактеріальну дію. Як же самостійно приготувати косметику на основі цього цілющого продукту? Ось найкращі рецепти.

Зволожувальна маска з медом
Ретельно перемішайте столову ложку жирних вершків із яєчним жовтком і столовою ложкою меду. Потім нанесіть суміш на очищену шкіру обличчя і шиї, почекайте 30 хвилин і змийте кип’яченою водою.

Омолоджувальний крем
Найпростіший спосіб приготувати anti-age засіб – додати у ваш звичний крем трохи натурального бджолопродукту у пропорції 1:3. Наприклад, на 90 г крему потрібно 30 г маточного молочка. Такий крем можна наносити на обличчя й зону декольте щодня, залишаючи на ніч.

Розслаблювальна ванна з медом
У ванну з теплою водою додайте 350 г морської солі. У літрі молока розчиніть 200 г меду і влийте готову суміш у воду. Приймайте ванну 20 хвилин.

Кондиціонер для волосся з медом
100 г меду змішайте з 3 столовими ложками оливкової олії і декількома краплями лимонного соку. Нанесіть маску на вологе волосся, надіньте шапочку для душу і замотайте голову рушником. Змийте через 30 хвилин. Потім вимийте волосся шампунем і сполосніть прохолодною водою.

Ранозагоювальна мазь
Все, що вам знадобиться – це 30 г бджолиного прополісу, 100 г рослинної олії (найкраще – оливкової) і 20 хвилин вільного часу. Розігрійте олію на водяній бані. Туди ж додайте подрібнені шматочки продуктів бджільництва. Регулярно помішуючи суміш протягом 20 хвилин, зробіть її абсолютно однорідною. Потім перелийте мазь у зручну ємність і остудіть. Використовувати такий засіб можна по кілька разів на день – до повного загоєння.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x