Понад півтисячі правопорушень скоїли браконьєри протягом місяця на Черкащині

Понад півтисячі правопорушень скоїли браконьєри протягом місяця на Черкащині

У період з 1 по 28 лютого 2019 року державні інспектори Черкаського рибоохоронного патруля провели 180 рибоохоронних рейдів. У результаті, викрили 564 порушення природоохоронного законодавства, з яких 54 грубих, повідомляють в прес-службі Управління.

Також складено 352 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 17 – за ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), один – за ч. 5 ст. 85 КУпАП (порушення правил здійснення інших видів спеціального використання об\’єктів тваринного світу ), один – за ст. 85-1 КУпАП (виготовлення, збут, зберігання чи реклама заборонених знарядь добування (збирання) об\’єктів тваринного світу) та один – за ст. 188-5 КУпАП (невиконання законних розпоряджень чи приписів посадових осіб органів рибоохорони). Крім цього, оформлено 138 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.
Понад півтисячі правопорушень скоїли браконьєри протягом місяця на Черкащині

«За даний період на порушників накладено 22 797 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 213 203 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили 1 166 кг водних біоресурсів, з яких 433 кг – на ринках та 666 – за актами безхазяйного майна. Також конфіскували 33 од. заборонених знарядь лову та ще 190 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Віктор Іванько.

Крім цього, 69 справ передано до суду для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, сьомого лютого на території Липівського орнітологічного заказника, поблизу с. Панське Золотоніського району було виявлено 12 зимових рибальських вудочок та вісім «телевізорів». В знаряддях лову знаходилось 42 екз. судака. Вага водних біоресурсів склала 16 кг. Складено акт виявлення безгосподарського майна. Біоресурси вилучено та здано в рибоприймальний пункт для реалізації з подальним перерахуванням коштів до державного бюджету.

18 лютого на Кременчуцькому водосховищі, поблизу с. Чехівка Чорнобаївського району Черкаської області було викрито факт грубого порушення правил рибальства. Порушник до допомогою однієї мисинової стіки на дюралевому човні виловив 4 кг риби, а саме: щука – 2 екз. та окунь – 3 екз. Своїми діями громадянин завдав збитків рибному господарству у розмірі 731 грн.
Понад півтисячі правопорушень скоїли браконьєри протягом місяця на Черкащині

27 лютого близько 18 години було затримано мешканця с. Червона Слобода Черкаського району, який здійснював вилов водних біоресурсів з криги вудкою. Порушник виловив 24 екз. судака, загальною вагою 3 кг. Розмір кожного екземпляра виявився меншим за допустимий. Збитки, завдані рибним запасам, склали 12 240 грн.

Черкаський рибоохоронний патруль просить усіх громадян суворо дотримуватися законодавства в сфері охорони водних біоресурсів. У разі виявлення порушень вимог законодавства – прохання повідомляти за телефонами «гарячої лінії»: (093) 000-22-03 та (0472) 31-02-76.

Довідкова інформація:

У зоні діяльності Черкаського рибоохоронного патруля перебуває Кременчуцьке водосховище (в адмінмежах Черкаської області), загальною площею 98,3 тис. га водного дзеркала, 38 малих водосховищ, загальною площею 5,9 тис. га, 1 037 річок, протяжністю 7 585 км та близько 2 950 малих водних об\’єктів, площею 17,5 тис. га. Наразі у відомстві працює 49 державних інспекторів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x