У 2018 році «Черкасиелектротранс» перевіз майже 15 мільйонів пільговиків

У 2018 році «Черкасиелектротранс» перевіз майже 15 мільйонів пільговиків

КП «Черкасиелектротранс» здійснює пасажирські перевезення на 15 соціально важливих маршрутах міста, на яких курсує до 64 одиниць рухомого складу в робочі дні. Протягом 2018 року електротранспорт міста перевіз понад 8 мільйонів пасажирів, які сплачували кошти за квиток, і 15,5 мільйонів пільгових категорій населення, про це пише «Вичерпно».

У 2018 році «Черкасиелектротранс» перевіз майже 15 мільйонів пільговиків

У 2018 році доходи підприємства склали 78,6 млн грн, з них 59,5 млн грн – доходи від пільгових перевезень окремих категорій громадян та різниці в тарифах між діючим та економічно обґрунтованим, 19,1 млн грн — власні доходи комунального підприємства.

Минуло року КП «Черкасиелектротранс» було сплачено 15,8 млн грн податків, з них до державного бюджету – 7,9 млн грн, стільки ж до місцевого бюджету.

У 2018 році «Черкасиелектротранс» перевіз майже 15 мільйонів пільговиків

Рухомий склад електротранспорту потребує постійного оновлення, наголошує керівник КП «ЧЕТС» Петро Кучер, оскільки лише 8 тролейбусів на підприємстві мають вік до 5 років. Загалом же 72 тролейбуси вичерпали свій нормативний термін експлуатації: 21 одиниця рухомого складу має вік понад 30 років, 50 одиниць – понад 25 років, 1 одиниця – понад 20 років.

У 2018 році «Черкасиелектротранс» перевіз майже 15 мільйонів пільговиків

– При цьому не потрібно забувати, — наголошує Петро Семенович, — що електричний транспорт – один із основних елементів соціальної інфраструктури міста, що забезпечує потребу жителів у міських перевезеннях. І ми це довели й у цьому році, коли перевізники майже тиждень тримали містян в заручниках, не вийшовши на маршрути. Тоді ми акумулювали всі можливості комунального підприємства і здійснювали пасажирські перевезення в місті.

Попри всі труднощі, які у цьому році були пов’язані із перебоями у фінансуванні, що потягло за собою затримку заробітної плати, підприємству вдалося реалізувати поставлені перед ним цілі і завдання:

– проведення навчання та підвищення кваліфікації водіїв тролейбуса,

– здійснення регулярних перевезень тролейбусами мешканців та гостей міста;

– підвищення рівня якості, комфортності та безпечності пасажирських перевезень міським електротранспортом;

– проведення усіх видів ремонтів, обслуговування та підтримання тролейбусів в належному технічному стані;

– забезпечення беззбиткової роботи підприємства;

– забезпечення розвитку міського електротранспорту;

– навчання та підвищення кваліфікації водіїв тролейбуса,

Нагадав керівник КП «ЧЕТС» і про переваги електротранспорту. А саме: його екологічність, зручну схему розміщення маршрутів, доступний тариф на проїзд для населення, а також велику пасажиромісткість.

Окрім того, Петро Кучер нагадав за ті новації, які були протягом останніх років застосовані в електротранспорті. Зокрема, в деяких тролейбусах з’явився вільний доступ до мережі Інтернет завдяки Wi-Fi-зонам, є можливість відстежувати рух тролейбусів у реальному часі завдяки встановленню GPS-трекерів, встановлені в салонах тролейбусів QR-коди для проведення безготівкового розрахунку за проїзд через додаток Приват24, розміщені електронні табло та інше. Також було запроваджене синхронне звукове та візуальне інформаційне забезпечення в салонах тролейбусів, розміщення на всіх зупинках міста розкладів руху тролейбусів з оперативним їх оновленням та реконструкція освітлення салонів тролейбусів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x