Хвороби, що призводять до зниження температури тіла

Хвороби, що призводять до зниження  температури тіла

З підвищенням температури тіла стикався кожен, хто мав вірусні та інші інфекції, але є хвороби, здатні провокувати зниження температури тіла. Людина може списати легке нездужання і слабкість на втому і не звертатися до лікаря, чим провокує ускладнення стану здоров’я. Які хвороби можуть викликати зниження температури тіла – читайте в «Новій Добі».

Анемія. Будь-які зміни якісного складу крові призводять до кисневого голодування тканин і супутніх наслідків – слабкості, запаморочення, підвищеної стомлюваності, головного болю, зниження температури тіла тощо. Необхідно з’ясувати, чим викликана анемія, та вжити заходів щодо її усунення. Найчастіше для підвищення рівня гемоглобіну використовують вітамін В12 та препарати із вмістом заліза. Велике значення лікарі надають повноцінному харчуванню, багатому на білок, залізо й вітаміни.

Гіпоглікемія. Ця хвороба небезпечна тим, що людина може впасти в гіпоглікемічну кому, якщо їй вчасно не надати допомогу. З гіпоглікемією нерідко стикаються люди, що страждають на цукровий діабет, тому не варто залишати без уваги цю небезпечну ознаку, хоча вона характерна і для інших серйозних збоїв у роботі організму. Зокрема, гіпоглікемія може вказувати на печінкову й ниркову недостатність, виснаження, зневоднення тощо.

Гіпотонія. Всупереч усталеним стереотипам, гіпотоніки потребують медичної допомоги не менше, ніж гіпертоніки. І нехай вони не ризикують зіткнутися з інфарктом або інсультом, знижений тиск крові погіршує якість життя не менше. Вони страждають від постійних головних болів, слабкості, апатії, сонливості. Їм у буквальному сенсі доводиться змушувати себе і своє тіло працювати, виконувати щоденні побутові справи.

Гіпотиреоз. Діагноз «гіпотиреоз» часто ставлять із запізненням, списуючи його симптоми на перевтому, стреси, важкий графік роботи, вагітність або різні захворювання. До основних клінічних проявів відносять млявість, повільність, підвищену стомлюваність, погіршення пам’яті, стану шкіри, нігтів і волосся. Лікування гіпотиреозу передбачає прийом тиреоїдних гормонів, відмовлятися від яких ні в якому разі не можна: це може призвести до тяжкого, часом смертельного ускладнення – мікседематозної коми.

Дефіцит вітаміну С. Не варто забувати про можливий дефіцит в організмі аскорбінової кислоти при тривалому зниженні температури. На авітаміноз указує все та ж млявість і швидка стомлюваність. Тіло ніби не слухає сигналів мозку, м’язи тремтять і насилу виконують звичні дії. Людина може помітити, що рани й подряпини на тілі загоюються повільніше, ніж зазвичай. Можуть турбувати ревматоїдні болі в ногах і крижах, кровоточивість ясен, крововиливи у вигляді темно-червоних плям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x