Програма розвитку народного депутата Геннадія Бобова «Зміни заради майбутнього»

Програма розвитку народного депутата Геннадія Бобова «Зміни заради майбутнього»

У 2019 році Україна знову отримала шанс для розвитку. Це останній шанс, який ми не можемо проґавити. Високий рівень довіри на виборах до новообраного Президента свідчить про те, що кожен українець чекає змін.
Сьогодні влада має зупинити розкрадання України кланами й побудувати якісно нову систему. Основа цієї системи – інтереси і бажання пересічного українця. У ній немає нічого надзвичайного: мир, повага та захист з боку влади, гідно оплачувана робота, якісні дороги та інфраструктура, адекватний рівень медицини та освіти, перспектива майбутнього на власній землі. Це прості та зрозумілі запити. Але сьогодні жодного з перелічених пунктів не існує.
Триває війна; олігархи наживаються на українцях і Україні; мільйони людей виїздять за кордон у пошуках роботи і кращої долі; доріг просто немає; планомірно розвалюють систему освіти й охорони здоров\’я; ніхто сьогодні не відчуває упевненості у завтрашньому дні.
Ми маємо скористатися шансом, який сьогодні випав на долю України, і відповісти на кожен із викликів, що стоїть перед нами. Українці на виборах Президента сказали «ні» старій системі. Тепер потрібно обрати тих депутатів, які не на словах, а конкретними справами демонструють свій патріотизм. Нова Верховна Рада має отримати більшість, що проведе справді потрібні реформи.
Буде непросто. Але зміни заради майбутнього мають обов\’язково відбутися.

І. ПЕРЕМОГА НАД ОЛІГАРХАМИ
1. Встановлення системи народовладдя.
Жодного важливого рішення не мають ухвалювати без волі народу. Це стосується як питань усієї України, так і місцевого рівня. Сьогодні люди по суті безправні. Їх ніхто не питає, коли ухвалюють рішення, що стосуватимуться нинішнього життя, майбутнього дітей і внуків. Ламаються через коліно цілі громади, коли на їхній території з порушенням екологічних норм розміщують пташники та підприємства, що забруднюють довкілля. Це свавілля може зупинити тільки система народовладдя через проведення всеукраїнського та місцевих референдумів.
2. Заборона використання офшорів.
За оцінками експертів, за останні 5 років в офшорні зони вивели близько 50 мільярдів доларів США. Це наші з Вами «убиті» дороги, закриті школи та лікарні, мізерні пенсії та заробітні плати. Ці гроші мають працювати на економіку України. Зробити це можна, змінивши податкове законодавство і заборонивши офшори, як це сьогодні відбувається у всьому світі.
3. Повномасштабна перевірка всіх монополій та наведення ладу в цій сфері.
Антимонопольний комітет має отримати додаткові функції, а спеціальні розслідувальні органи мають нарешті почати працювати. Держава має перевірити всі монополії, захистити людей та знищити злочинні схеми, особливо у сфері тарифів.

ІІ. ЧИНОВНИКИ ПІД КОНТРОЛЕМ ЛЮДЕЙ
1. Найвища міра покарання за корупцію з конфіскацією майна.
Майже щодня наші військові гинуть на фронті, а в цей час на закупівлі військової техніки та спорядження багатіють чиновники та їхні діти. Зупинити це свавілля може тільки запровадження найвищої міри покарання за корупцію з конфіскацією майна, як у Китаї.
2. Створення судів за британською системою.
Не можна змінити ситуацію, якщо не реформувати суди. Зовсім недавно в Казахстані створили суди, в яких засідають британські судді. Це гарантія справедливості та непідкупності. Окрім того, за британським зразком почали готувати власних суддів та адвокатів. Таким шляхом свого часу пішов і Сінгапур, де майже повністю перемогли корупцію. Україна має перейняти цей досвід.
3. Електронне врядування.
Чим менше контактів чиновників із людьми – тим краще. Рішення мають ухвалювати автоматично згідно із законами, не зважаючи на людський фактор. Кожен чиновник має отримати рейтинг довіри від будь-якої людини, яка знає про його діяльність.

ІІІ. ВСТАНОВЛЕННЯ МИРУ
1. Чесні та прозорі переговори.
Не можна однією рукою торгувати, а іншою воювати. Не можна забороняти ввезення товарів і при цьому на рівні чиновників самим же обходити заборону. Так ми ніколи не припинимо війну. Україні потрібні чесні та прозорі переговори з питань повернення Донбасу та Криму без жодних таємних домовленостей.
2. Сильна, забезпечена та боєздатна армія.
Лише там панує мир, де існує потужна армія. Треба підвищити виплати військовим, забезпечити їх технікою та зброєю на найвищому рівні, використовуючи власні розробки та технології.
3. Жодного рішення щодо Донбасу і Криму без участі України.
Нашу країну не мають ділити за столом переговорів представники інших держав. Ніхто, окрім нас, не має вирішувати майбутнє України. Жодні кулуарні домовленості без участі представників нашої держави недопустимі. Цей процес має бути прозорим, адже йдеться про долю рідної землі.

ІV. ВІДРОДЖЕННЯ ЕКОНОМІКИ
1. Зниження податків.
Ми маємо залучити кошти в економіку України і заручитися підтримкою внутрішніх та зовнішніх інвесторів. При цьому національного виробника треба підтримати на державному рівні. Насамперед – змінивши корумповану систему оподаткування, за якою сьогодні діють олігархи для примноження своїх статків.
2. Розвиток регіонів і відновлення доріг.
Більшість інвестицій та відкритих підприємств сьогодні припадає на Київ, столичний регіон та великі міста. Така концентрація шкодить Україні. Ми маємо одночасно розвивати всі області та райони, роблячи ставку на середній та малий бізнес. Для цього потрібно відновити інфраструктуру, насамперед – дороги, використавши якісно нові технології прокладання покриття, припинення розкрадання та корупції в цій сфері.
3. Розвиток промисловості.
Україна не має перетворитися в сировинний придаток. Ми маємо відродити промисловість, передусім – переробну галузь. Це нові робочі місця, високі заробітні плати, податки та розвиток регіонів. Треба створити належні умови для того, щоб люди працювали на Батьківщині.

V. ЗМІНИ В ДЕРЖАВНОМУ УСТРОЇ
1. Скорочення кількості депутатів.
Україні не потрібно багато народних депутатів. Це – лише додаткові державні затрати й неефективний парламент. Кількість депутатів треба скоротити до 300 осіб, але при цьому зберегти регіональний принцип представництва. Кожний депутат має відповідати за свій регіон.
2. Система відкликання депутатів та зняття недоторканності.
Виборець має отримати право відкликати депутата, якщо він не виконує свої обов\’язки, забув про свій округ і не допомагає людям. Окрім того, треба скасувати депутатську недоторканість. Перед цим же – реформувати судову систему й запросити в Україну британських суддів. Інакше олігархи намагатимуться знищити неугодних їм депутатів через куплені суди та правоохоронців.
3. Нова виборча система.
В Україні слід змінити виборчу систему до Верховної Ради. Це мають бути «відкриті списки». Вони водночас запобігатимуть політичній корупції і допоможуть обрати депутатів, що представлятимуть інтереси конкретних областей.

VI. ПРІОРІТЕТ – ЗДОРОВ\’Я УКРАЇНЦІВ
1. Заборона закриття закладів охорони здоров’я в сільській місцевості.
Держава має припинити нищити систему охорони здоров\’я під вивіскою реформи. Потрібен мораторій на закриття закладів охорони здоров\’я в сільській місцевості і створення умов для фінансування їх через місцевий бюджет коштом підприємств, що обробляють землю.
2. Державна підтримка лікарень.
Без державної підтримки лікарень, без закупівлі нового обладнання, без створення умов для роботи лікарів, зокрема гідної зарплатні, ми через декілька років втратимо більшість закладів охорони здоров\’я. Потрібна цільова державна підтримка і фінансування медицини не за залишковим принципом, адже без здоров\’я людей не буде міцної економіки.
3. Рівні можливості в якісному обслуговуванні – всім людям.
Сьогодні за бортом медичної реформи вже лишилися чимало населених пунктів, де зачинили заклади охорони здоров\’я. Завтра це будуть великі села та цілі міста. При цьому стан доріг не дає змоги надати швидку медичну допомогу. Потрібен комплексний державний підхід з відновлення рівних можливостей у якісному обслуговуванні для всіх людей.

VII. ЯКІСНА СУЧАСНА ОСВІТА
1. Заборона ліквідації закладів освіти в сільській місцевості.
Без школи село не розвиватиметься. За час свого перебування на посаді народного депутата я відстояв від закриття десятки шкіл округу. На жаль, багато відстояти не зміг – занадто сильне було бажання влади. Потрібен державний мораторій на ліквідацію закладів освіти в сільській місцевості.
2. Державна підтримка шкіл та закладів професійно-технічної освіти.
Не можна впроваджувати реформу, не забезпечивши її коштами. Не можна вимагати нових стандартів, залишивши заклади освіти сам на сам із проблемами. Не можна на державному рівні по суті відмовлятися від фінансування закладів професійно-технічної освіти. Всі успішні держави сьогодні вкладають гроші в навчання молоді – це майбутнє економіки. Держава має збільшити фінансування освіти, забезпечити школи всім необхідним сучасним обладнанням та гідно оплачувати працю вчителів.
3. Державний фонд для обдарованих дітей та молоді.
Потрібно створити державний фонд підтримки обдарованих дітей та молоді. Україна має зробити якісний ривок у технологіях власними силами, як це було в 60-х роках минулого століття за часів СРСР. Ми можемо випускати сучасні і затребувані на світових ринках ракети й літаки, творити чудеса технологій в біології та робототехніці. Але для цього потрібно підтримати талановиту молодь і науковців, щоб їхній інтелект примножував здобутки України, а не закордону.
У цьому тексті окреслені лише нагальні плани. Переконаний, що виконання цих 7 реформ і 21 кроку дасть нам змогу побудувати сильну та могутню Україну. Державу, в якій хотітиметься жити, працювати і творити.

Україні потрібні зміни заради майбутнього!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x