Уроки футболу від збірної команди ветеранів України на Черкащині

Уроки футболу від збірної команди ветеранів України на Черкащині

Щотижня футболісти-ветерани вирушають до нових регіонів України, проводячи матчі з місцевими колективами присвячені підтримці військових на сході країни. 6 липня легенд вітчизняного футболу приймали у Корсуні-Шевченківському. Команда «Урожай» виявилася гідним супротивником, але збірна врешті перемогла 3:1! Про це інформує сайт «Черкаський спорт».

Від матчу до матчу тренери ветеранів Анатолій Дем’яненко та Володимир Лозинський проводять ротацію складу, запрошуючи нових гравців, які ще нещодавно були в полі зору вболівальників. Всього в розширеному списку тренерів близько 100 футболістів, кожен із яких гідний зодягнути синьо-жовту форму. В Корсунь-Шевченківському кольори України захищали: Сергій Нагорняк, Юрій Максимов, Володимир Єзерський, Святослав Сирота, Віталій Самойлов, Андрій Оксимець, Олександр Венглинський, Микола Іщенко, Андрій Хомин, Віктор Уляницький, Володимир Бондаренко, Богдан Шершун, В’ячеслав Свідерський та Євген Луценко. Генеральним партнером турне збірної ветеранів виступає ТОВ «Агробізнес» – один із лідерів у виробництві хліба та хлібобулочних виробів в Україні, підтримку надають Українська асоціація футболу та Асоціація ветеранів футболу України.

Затишний стадіон «Колос» є однією з візитівок міста, його було відремонтовано три роки тому, покладено новий штучний газон. Відтепер це центр спортивного життя цілого регіону, тут завжди багатолюдно, щоденно проводяться тренування та матчі. Перед грою збірної ветеранів на «Колосі» відбувся соціальний проект «Відкриті уроки футболу» за участі близько 200 юних футболістів. Кожному із них перший віце-президент УАФ Олег Протасов вручив м’ячі та пам’ятні дипломи. «Приємно дивитися в обличчя дітей, бачити, з якою пристрастю вони займаються футболом, опановують технічні прийоми, виконують всі настанови тренерів, – відзначив Олег Валерійович. – Вдвічі приємніше, що серед футболістів багато дівчат, це також один із пріоритетних напрямків діяльності УАФ. У Корсуні чудова інфраструктура, на трибунах багато глядачів. Опісля проведення майстер-класу є можливість на власні очі побачити в грі справжніх майстрів футболу, а потім поспілкуватися чи зробити з ними фото. Такі заходи є дуже важливими з точки зору популяризації футболу, вони мають чим частіше проводитись в усіх куточках України».

Власне, після всіх урочистостей пролунав довгоочікуваний стартовий свисток арбітра. Вже в першому таймі «зірки» провели три м’ячі. Причому два із них на рахунку Володимира Бондаренка, який зробив собі чудовий подарунок до Дня народження. Ще один м’яч на рахунку Миколи Іщенка. У другому таймі розрив у рахунку скоротив нападник господарів
Сергій Гончаров.

«Мені сподобалася гра, непогано виглядала місцева команда. – поділився враженнями Анатолій Дем’яненко. – Ми кожного тижня проводимо матчі в різних містах України, граємо за наших військових, популяризуємо футбол. Я був на відкритті стадіону в Корсуні три роки тому і сьогодні тут там само сучасно і красиво, як і тоді. Добре, що в місті є господар, який опікується футбольним господарством. Це, в першу чергу, потрібно дітям, які роблять перші кроки в футболі, аматорським колективам. Що стосується нашої збірної, її організатор Олег Собуцький має великі плани на найближчі місяці. Запланована поїздка та матчі на сході України, в серпні маємо відвідати Канаду, де мешкає численна діаспора. Ще один важливий матч, присвячений 125-річчю українського та львівського футболу, проведемо 14-го липня у Львові на «Арені-Львів» проти ветеранів «Карпат».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x