ТОП-ідей чим зайнятися під час карантину

ТОП-ідей чим зайнятися під час карантину

Нині склалася таки ситуація, що багато людей опинилося вдома. Навіть ті, хто ходить на роботу, у вільний час залишаються вдома, оскільки практично всі заклади відпочинку зачинені до часу завершення карантину. На щастя, неможливість відпочити за межами дому – це ще не привід для смутку. Навіть вдома можна з цікавістю провести вільний час. Якщо ви не знаєте, як це зробити, зверніть увагу на наш ТОП-ідей заняття вдома, які зібрали кореспонденти «Нової Доби».

Читання
Карантин – чудовий спосіб почитати книги, на які у вас раніше не вистачало часу. Якщо ви не любитель гортати паперові видання або у вас вдома просто немає тих книжок, які б вам хотілося почитати, можете скористатися онлайн бібліотеками. Якщо не маєте такого улюбленого сайту, можете скористатися ось такою підбіркою:
12 сайтів, де можна читати або завантажити книги безкоштовно та легально

Картини
Любителям живопису теж не обов᾿язково виходити з дому, щоб насолодиьтися улюбленгими картинами. Для цього існують спеціальні онлайн-ресурси.
Лувр, Колізей, Мачу-Пікчу: інтерактивні екскурсії виклали у вільний доступ

Фотоархів
Сьогодні, в період, коли майже кожен може дозволити собі відчути себе фотографом, однією з найбільших проблем є наведення ладу серед сотень або й тисяч різноманітних світлин, зроблених в різні періоди вашого життя. Саме час привести їх до ладу та організувати цікавий фотоальбом. Для цього не обов᾿язково роздруковувати фото. Фотоальбоми можна створювати і на комп᾿ютері чи у вашому мобільному. Головне, щоб було бажання. Підказуємо, для цього існує безліч безкоштовних програм, які можна запросто скачати.

Діти
Тут взагалі немає про що говорити. Для найдорожчих людей у нашому житті чомусь завжди не вистачає часу. Тому саме зараз його можна приділити їм. Спілкуйтеся, цікавтеся, грайтеся. Існує тисячі способів приділити увагу власній дитині, якщо для цього є бажання.

Розхламлення житла
В нинішню епоху споживання наші домівки нерідко заповнюються величезною кількістю різноманітних речей, які нерідко просто скупчуються і заповнюють собою життєвий простір. Саме зараз непоганий час перебрати це все і відсотків 70 простоь безжально викинути на смітник або віддати в різноманітні благодійні організації.

Хобі
Згадайте про всі ті речі, які ви так давно хотіли зробити, але все не могли знайти для цього час. Вишивати хрестиком, розмальовувати картину по цифрах, створювати родове дерево, розписувати писанки чи вирізати фігурки з дерева – набагато краще, ніж сидіти перед телевізором, переглядаючи безкінечні звіти різноманітних «експертів» про те наскільки небезпечний коронавірус і як він шириться світом.

Фізкультура, медитація, йога
Спорт та будь-які справи, що пов᾿язані з фізичними навантаженнями, завжди здатні творити справжні чудеса і з нашим тілом, і з психікою. Зараз немає проблем в тому, щоб знайти в інтернеті саме той спосіб «фізичного відпочинку», який підійде саме вам.

Поробки, хендмейд
Речі, вироблені власними руками, мають неабияку цінність. Особливо для людей, які їх виготовляють. Навіть якщо ви зовсім не вмієте нічого робити власними руками, це не причина не спробувати. Зробіть щось найпростіше, що зможете. Наприклад, захисну маску для обличчя. Можливо, вам це сподобається і після завершення карантину ви навіть відкриєте свій невеличкий бізнес.

Пройти онлайн курс для підвищення знань
Багато вільного часу – це хороша можливість навчитися чомусь новому. На щастя для цього сьогодні існує дуже багато способів. Одним із них є різноманітні онлайн-курси для підвищення рівня знань або взагалі здобуття нових навичок. Коли події, пов᾿язані з коронавірусом завершаться, ви зможете приємно здивувати своє керівництво новими навичками, які, без сумніву, вплинуть і на вашу зарплату.

Кіно
Цей пункт виділимо окремо. Але зверніть увагу йдеться не про бездумне «втикання» в телевізор чи «відосіки» з ютуба, а про цілком продуманий перегляд підбірки кінострічок на певну тематику, певного режисера чи за певний час. Звісно, в кожного свій погляд на це питання, але, на нашу думку, варто звернути увагу на більш позитивні стрічки.

Ми перерахували лише найпоширеніші способи провести вільний час із користю. У вас можуть бути власні. Цікавтесь, відкривайте для себе щось нове і корисне.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x