У Черкасах волонтери допомагатимуть самотнім

У Черкасах волонтери допомагатимуть самотнім

На час карантинних заходів у Черкасах та області стартував проєкт «Нема самотніх». Він покликаний підтримати людей похилого віку та людей з інвалідністю. Волонтери допомагатимуть купувати необхідні продукти, ліки тощо.

– Друзі, давайте гідно пройдемо цей тест на людяність! – звертається до черкащан одна з засновниць проєкту Леся Валяєва. – Заручниками і найвразливішими мішенями коронавірусної пандемії стали: самотні літні люди, люди з інвалідністю, одинокі люди які мають хронічні захворювання та потрапляють в групи ризику… Сьогодні ми отримали через гарячу лінію Черкаської обласної державної адміністрації своє перше звернення від одинокої літньої бабусі. Вона просила допомогти купити їй життєво необхідний інсулін та шприци. А також, попросила за кілька днів допомогти з купівлею їжі. Наші волонтери оперативно виконали завдання.

– «Нема самотніх» – це об’єднання небайдужих черкасців. Наша мета – допомагати самотнім літнім людям та людям з інвалідністю, організувати їм закупівлю та доставку всього необхідного на час карантину, щоб не наражати їх на небезпеку, – розповіла Леся Валяєва. – Ці люди і без того потребують постійної допомогти та підтримки, а зараз – тим більше. Це ще один іспит на людяність, який нині складає кожен із нас. У ці непрості часи ніхто не має лишитися на самоті.

За її словами, наразі ведуться перемовини з Черкаською обласною державною адміністрацією стосовно підтримки проекту. Також волонтери мають надію, що до їхнього руху доєднаються всі небайдужі черкасці. З метою уникнення випадків шахрайства особистості волонтерів підтверджені міською владою документально. Перевірити кожного з них можна буде, зателефонувавши до кол-центру при облдержадміністрації.

Волонтери звертаються до черкасців з проханням надати посильну допомогу. Зокрема потрібно розповсюджувати оголошення по всіх будинках з інформацією про заходи безпеки та гігієнічні норми на період карантину, вказуючи контактні дані кол-центру при ОДА; проводити закупівлю продуктів та ліків за рахунок заявника; доставляти продукти та ліки; кожен охочий може допомогти продуктами та фінансами для адресної допомоги.

Для оперативного обміну інформацією та координації зусиль волонтери створили чати в популярних месенджерах, до яких можуть доєднатись небайдужі жителі міста:

Viber: https://invite.viber.com/?g2=AQABXzSXprEQkks7gPZHFXg8j%2FbfgYLrkQfuVL1vp2ePFv2mQz%2FM2vWtTnQDl7CS

Telegram: https://t.me/nemasamotnikh

Волонтери можуть заповнити онлайн-анкету за покликанням:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdpj5MgfNeRi5sO6pultJhMIsFRQ4NmT-SiUYR8HVDKdw6zSQ/viewform

Діяльність Громадської ініціативи «Нема самотніх» базується на наданні безоплатних послуг:
Прийом та обробка звернень від громадян Черкас та Черкаської області

Колл-центр«Нема самотніх»
☎️ (067)-(050)-(073)-747-80-88);

❗️закупка та доставлення продуктів\\ліків коштом заявника;
❗️вигул собак та винос сміття;
❗️оплата комунальних рахунків;

Доставлення замовлень проводиться в захисному комплекті, який включає :антисептик, маску, окуляри, рукавички та костюм.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x