Юридична консультація: зняття з реєстрації трудового договору

Юридична консультація: зняття з реєстрації трудового договору

Трудові договори, укладені фізичною особою – підприємцем з найманим працівником, що зареєстровані до 1 січня 2015 року, знімаються з реєстрації у порядку, визначеному наказом Мінпраці України «Про затвердження Форми трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю, та Порядку реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою» від 08.06.2001 № 260 (далі — Порядок № 260).

Із 1 січня 2015 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» від 28.12.2014 № 77-VIII, яким з Кодексу законів про працю України вилучено статтю 24-1, якою передбачалася обов’язковість реєстрації трудових договорів, укладених між працівниками та фізичними особами у службі зайнятості. Починаючи з 1 січня 2015 року, служба зайнятості не здійснює реєстрацію трудових договорів, укладених між працівниками та фізичними особами.

Однак, трудові договори, зареєстровані до 1 січня 2015 року, будуть зніматися з реєстрації за процедурою, визначеною Порядком № 260.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x