Черкаси взяли участь у всеукраїнському проєкті

Черкаси взяли участь у всеукраїнському проєкті

Сьогодні в Черкасах у межах Рейтингу доступності міст України «Тостер» група волонтерів та учасники команди проєкту на чолі з Дмитром Щебетюком та громадою перевірили, наскільки зручним є місто. У заході узяли участь члени ГО «Перехрестя» та Молодіжного ресурсного центру.

Черкаси стали одним із 10 міст, в якому проходить перевірка. Вона триватиме два дні. Щодня волонтери зустрічаються біля Міської ради та об’єднуються в пари для перевірки кожного із 8 маршрутів. Інспекція триває 2-3 години та охоплює основні вулиці міста (близько 500 метрів від центру).

– Це був моніторинг міста на предмет доступності для маломобільних груп населення, який проводить ГО «Доступно.UA», – розповіла координаторка громадської організації ГО «Доступно.UA» Тетяна Шаповал. – Черкаси стали десятим містом, що увійдуть в рейтинг. Сьогодні було пророблено значну роботу і багатьох з поставлених цілей вдалося досягти. До нас долучилося багато волонтерів, які були досить активними та ініціативними.

Черкаси взяли участь у всеукраїнському проєкті

За словами організаторів, оцінити наскільки Черкаси дійсно є доступними можна буде після завершення проєкту. Підсумки буде підведено у середині липня, коли будуть відомі остаточні розрахунки. Та вже сьогодні можна сказати, що місто займе середнє місце в рейтингу, оскільки його не можна назвати ні найгіршим, ні найкращим із 10 населених пунктів.

За словами черкасців-волонтерів, які взяли участь у проєкті, він вразив своєю оригінальністю і актуальністю піднятої проблеми. Для декого ситуації, з якими стикаються маломобільних груп населення, стали справжнім відкриттям і можливістю зовсім по-новому подивитися на цих людей і той світ, в якому вони живуть щодня.

Фото надані учасниками заходу.

Черкаси взяли участь у всеукраїнському проєкті

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x