Водоканалівці борються з самовільними врізками у водогони

Водоканалівці борються з самовільними врізками у водогони

У Черкасах тривають рейди комунальників з пошуку незаконних врізок у водогони. З початку року виявлено близько 10 випадків безоблікового водокористування, зазначають в інспекції з контролю за водокористуванням та промисловим водовідведенням КП «Черкасиводоканал».

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міської ради.

До роботи інспекції долучилися й інші служби підприємства – центральна диспетчерська, працівники цеху мереж ВІВ, контролери служби обліку реалізації води і стоків.

– Будь-яке самовільне приєднання до систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення є незаконним і завдає чималих збитків Водоканалу, адже воду використовують безоплатно, фактично, це крадіжка, – наголошує начальник інспекції з контролю за водокористуванням та промисловим водовідведенням Микола Мосур. – Для пошуків ми маємо всі сучасні прилади: кореляційний витокошукач, локатор-трасошукач, звуковий імпульсатор, витратоміри. Усі виявлені незаконні врізки працівники КП «Черкасиводоканал» від’єднують від водопостачання.

Відновлення надання послуг відбувається лише після реєстрації та оплати всіх робіт, пов’язаних з реєстрацією самовільної врізки. Також порушник має сплатити за весь період незаконного користування водопостачанням і за виїзд бригад підприємства для від’єднання та повторного приєднання до мережі централізованого водопостачання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x