У лікувальних закладах області працює 90 % наявних ендоскопічних апаратів

У лікувальних закладах області працює 90 % наявних ендоскопічних апаратів

Станом на 1.06.2014 в лікувальних закладах області всього нараховується 104 ендоскопічних апаратів, з яких 94 – працюючі, що складає 90%. У департаменті охорони здоров’я це вважають хорошим показником.

Це відзначив головний позаштатний ендоскопіст Департаменту охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Сергій Береза у ході проведення засідання колегії Департаменту.

Так, під час свого виступу Сергій Береза доповів про стан організації та якість надання ендоскопічної допомоги населенню Черкащини. Зокрема, відзначивши, що ендоскопічна допомога населенню області надається у спеціалізованих відділеннях та кабінетах лікувальних закладів, які надають медичну допомогу вторинного та третинного рівня.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА.

– Всього в області функціонує 36 ендоскопічних структурних підрозділів, де передбачено 39,75 посад лікарів-ендоскопістів та 35,5 посад є зайнятими і на яких працює 39 фізичних осіб лікарів, із них 21 – за основною посадою та 18 – сумісник, – зазначив Сергій Іванович.
Фахова підготовка лікарів-ендоскопістів області перебуває на високому рівні. Зокрема, 79,5% лікарів атестовані на кваліфікаційні категорії.
За словами Сергія Берези, на сьогоднішній день у лікувальних закладах області існує сформована система роботи ендоскопічної служби: визначено спектр захворювань, при яких застосування ендоскопічних методів дослідження необхідно або бажано, сформульовано методичні підходи до повноцінного використання можливостей ендоскопії, дотримуються принципи наступності з іншими службами, тощо. Так, станом на 01.06.2014 в лікувальних закладах області всього нараховується 104 ендоскопічних апаратів, з яких 94 – працюючі, що складає 90%.
– Медичними спеціалістами, використовуючи це обладнання, впродовж 2013 року в лікувальних закладах області було виконано 5 550 колоноскопій, з яких 4 111 обстежень (або 73%) виконано в 2-х лікувальних закладах третинного рівня – обласному онкологічному диспансері та обласній лікарні.
У підсумку свого виступу головний ендоскопіст області відзначив, що загалом роботу ендоскопічної служби, зокрема якість відбору і направлення хворих на ендоскопічні види обстежень та організація робочого місця лікарів-ендоскопістів і його оснащення сучасним ендоскопічним обладнання, можна вважати задовільною.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x