Черкаські альпіністи встановили прапор області на горі Монблан в Альпах

Черкаські альпіністи встановили прапор області на горі Монблан в Альпах

Черкаські альпіністи піднялись на найвищу точку Західної Європи – гору Монблан в Альпах, і встановили там прапор черкаської області. Тепер стяг Черкащини майорить на 4810-метровій висоті над рівнем моря. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

Стартували черкащани від поселення Шамоні, що у підніжжя Монблану. Маршрут передбачав сходження альпіністів на три вершини: двох нижчих – дю Такюль и Мон-Моді – та безпосередньо Монблан, звідки відкриваються види на головні вершини Альп.

Учасникам сходження довелось здійснити кілька льодових траверсів, технічно-складні сніжно-льодові ділянки та круті переходи. Завершення повного траверсу масиву передбачало подолання крутого колуару під каменепадом, що серед альпіністів має назву «колуар смерті». Візуально – це вузька ділянка, відвісна ущелина між гребнями Монблану, висотою близько кілометру та шириною у 40-60 метрів, яка щорічно забирає людські життя.

Однак черкащани впевнено здолали «Траверс трьох вершин», що дозволило не лише підняти прапор на вищу точку Західної Європи, а й потрапити у саме серце засніжених долин, закритих від пересічних спостерігачів хребтами Альп.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x