У Черкасах злочинець запропонував слідчому 5000 доларів

У Черкасах злочинець запропонував слідчому 5000 доларів

Намагаючись уникнути відповідальності підозрюваний запропонував слідчому п’ять тисяч доларів США. Зловмисник навіть не здогадувався, що за його дії йому доведеться відповідати перед законом. Наразі даний факт зафіксовано оперативниками УБОЗу. Зловмисника затримано, йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Слідчий одного з райвідділів міста Черкаси звернувся до керівництва з інформацією про те, що особа, кримінальне провадження відносно якого знаходиться в його провадженні, запропонувала йому п’ять тисяч доларів США в якості хабара за допомогу в уникненні кримінальної відповідальності.

Дана інформація була негайно зареєстрована та надана співробітникам управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Черкаській області.

Працюючи над отриманою інформацією оперативники УБОЗу з’ясували, що дійсно 63-річний чоловік, який підозрюється у вчиненні правопорушення передбаченого частиною 4 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексуУкраїни, діючи умисно та з метою уникнення від кримінальної відповідальності запропонував слідчому, який розслідує кримінальне провадження, по якому він проходить, надати йому неправомірну вигоду урозмірі 5000 доларів США за внесення правоохоронцем змін до матеріалів кримінального провадження, які б в подальшому стали підставою для закриття кримінального провадження або визнання підозрюваним невинним під час судового розгляду.
Отримавши необхідну інформацію оперативники УБОЗу, провели необхідні заходи для документування даного кримінального правопорушення та затримання хабарника.

Йдучи на зустріч зі слідчим, чоловік навіть не підозрював, що за ним вже пильно слідкують правоохоронці. Після передачі першої частини коштів, яка становила чотири тисячі доларів, він був затриманий «на гарячому».
Наразі слідчим управлінням УМВС відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі)Кримінального кодексу України. Речові докази вилучено. Проводиться досудове розслідування.

Правоохоронці Черкащини вкотре нагадують громадянам, що хабар – це злочин, за який передбачена сувора кримінальна відповідальність. І не має значення вимагає зловмисник хабара чи пропонує – всі ці дії підпадають під статтю Кримінального кодексу України. Працівники міліції і надалі будуть працювати над викоріненням такого ганебного явища, як хабарництво – і це лише початок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x