В ОДА обговорили проблеми туристичної галузі

В ОДА обговорили проблеми туристичної галузі

Днями за дорученням першого заступника голови обласної державної адміністрації Наталії Старікової відбулася тристороння зустріч з представниками влади, бізнесу та громадськості, які активно працюють у туристичній галузі. Таке об’єднання зусиль дозволило не лише максимально повно окреслити коло проблемних питань, а й обмінятися наявною інформацією, поділитись напрацюваннями та планами на майбутнє. Серед піднятих питань, звучали і глобальні, зокрема: відсутність фінансування галузі, не належний стан інфраструктури, якість надання послуг. Проте головна увага учасників зустрічі була сконцентрована на конкретних питаннях, які вже сьогодні дозволять підняти рівень туристичної привабливості Черкаського краю. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

За словами начальника відділу розвитку туризму та іміджевої діяльності департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків Анастасії Скрипченко, сьогодні робота у туристичній сфері здійснюється на перспективу, не тільки не припиняється, а й набирає обертів. Цьому сприяє і активна позиція громадськості, представники якої наразі долучились до робочого процесу.
– Туристи їдуть туди, де відбувається щось цікаве. Тож незважаючи на складну ситуацію в Україні ми не маємо права стояти осторонь, а навпаки вбачаємо необхідність підняття патріотизму за рахунок проведення туристичних заходів. Тому сьогодні ми зосереджуємо свою увагу на проведенні вишкільних таборів для молоді та плануємо до кінця року організувати кілька важливих заходів для підняття бойового духу, – зазначила Анастасія Іванівна.

Так, під час зустрічі затвердили план заходів до кінця поточного року та розглянули пропозиції на наступний з метою створення фестивального календарю на 2015 рік. Таке планування, на думку учасників зустрічі, дозволить як бізнесу, так і громадськості ефективніше використовувати туристичний потенціал регіону, залучати більшу кількість туристів та урізноманітнить дозвілля гостей.
Неабиякий інтерес під час наради викликала презентація Проекту створення тематичних сіл на Черкащині.
– Нещодавно представники регіону побували у Польші, де ознайомились з подібними проектами, які користуються неабиякою популярністю в сусідній країні. Сьогодні ми маємо можливість перейняти цей позитивний досвід і створити унікальний туристичний об’єкт в центрі України, – зазначив учасник делегації, директор туристичного агентства «Від краю до краю» Назар Лавріненко.

Зокрема, він запропонував у першу чергу створити «Село хліба», де були б представлені усі етапи створення цього продукту: починаючи від лану і до столу. Проект отримав схвальну оцінку усіх присутніх, які дали згоду максимально долучитись до його реалізації.
На думку Наталії Володимирівни, такі зустрічі мають стати традиційними, а коло їх учасників постійно розширюватись, долучаючи все більше зацікавлених осіб, аби Черкащина посіла гідне місце на туристичній мапі України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x