Наталія Нетовкіна: «Найголовніше, що нам слід зробити, – подолати зневіру власного народу»

Наталія Нетовкіна: «Найголовніше, що нам слід зробити, – подолати зневіру власного народу»

Жителі п’ятьох сіл Драбівського району відчувають особливу тривогу з настанням осені – причиною тому є не зданий в експлуатацію газопровід, який мав повноцінно функціонувати ще 6 років тому. Нині ж, зважаючи на зовнішньополітичну ситуацію, віз може лишитися там надовго… Про це повідомляє сайт grom-che.

Про це жителі Шрамківки, Кононівки, Ковалівки, Бирлівки та Золотоношки розповіли у ході спілкування з головою Громадянського руху «За процвітання Черкащини» Наталією Нетовкіною.

Поділилися драбівчани й іншими турботами: потребою замінити вікна у школі та дитячому садочку, відремонтувати спортзал, поладнати дах Будинку культури та навіть придбати книжки українських авторів для сільських бібліотек, адже дітям їх уже не вистачає.

«На жаль, до культури повертаються «передом», тільки коли приходиться якесь свято… В інший час на неї ніхто не звертає уваги. До прикладу: заходжу на роботу в наш Будинок культури, коли надворі йде дощ, а дощ іде і в приміщенні! Дах – як решето, всюди вода, підлога сцени починає прогнивати – боюсь, що сам скоро провалюся у підвал!» – зазначив Олександр Чеберячко, директор Шрамківського Будинку культури.

Натомість жителі іншого села – Золотоношки, – зазначають однією з своїх найважливіших проблем «транспортний колапс».
«Що говорити?! У нашому селі елементарно відсутнє автобусне сполучення навіть з Драбовом! Ми просимо вже, щоб автобус ходив у п’ятницю та суботу, щоб діти могли доїхати з міста. Доходить до абсурду: автобус взагалі не ходить, а коли водій і вирішує заїхати, то змінює розклад на свій розсуд…», – емоційно поділився проблемами громади сільський голова Золотоношки.
– Я сама народилась та виросла в черкаській глибинці, тож досконало знаю проблеми сільських жителів. Я знаю, як важко працюють люди в селі і впевнена: ставлення до селян потребує докорінних змін. Я знаю, що проблемами села глибоко не займались уже багато років. Настав час змін. Майдан змінив Україну. Наша громада вже інша, і ми прагнемо перетворень у державі, а не латання дірок. Я поставила перед собою та активом нашого Громадянського руху чітке завдання глибокого аналізу та системного вирішення проблем, які доносять до нас люди, – підсумувала Наталія Нетовкіна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x