Виставка, присвячена героям Оршанця, відкрилась у Черкаському художньому музеї

Виставка, присвячена героям Оршанця, відкрилась у Черкаському художньому музеї

«Герої не вмирають: Прикордонники Оршанця». Мистецький проект під такою назвою стартував 12 вересня у Черкаському художньому музеї. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської обласної ради.

Він присвячений безсмертному подвигу прикордонників Навчального центру Оршанця в зоні АТО на оборонних рубежах Донецької та Луганської областей, які з перших днів загострення ситуації на сході України виступили у складі новосформованої мотоманевреної групи під керівництвом полковника Момота.

Першими відвідувачами виставки стали учні 5 класу Черкаської середньої школи №15. Відкриття розпочалося із виконання державного гімну України і хвилини мовчання по загиблим героям. Голова обласної ради Валентина Коваленко, яка взяла участь в урочистому відкритті заходу, була розчулена тим, як натхненно і осмислено дітлахи виконували національний гімн.

– Коли діти співають державний гімн осмислено, це дуже тішить. Адже патріотизм повинен виховуватися змалечку. Особливо це актуально в нинішніх умовах, коли в Україні йде війна. На цій виставці і молоде покоління, і люди старшого віку мають можливість відчути атмосферу тих умов, у яких перебувають наші солдати. І це дуже важливо, щоб подвиг людей, які віддали життя, захищаючи цілісність і незалежність нашої держави, був належним чином оцінений і вшанований.

Потім Валентина Коваленко урочисто передала медаль за мужність Олегу Івановичу Іващенку, старшому прапорщику, учаснику бойовий дій в зоні АТО. Після цього усі присутні могли ознайомитися із експонатами виставки.

Тут представлені бойові біографіі героїв-прикордонників Ігоря Момота, Миколи Антипова, Віталія Вінніченка, Володимира Гречаного, Миколи Зайцева, Олександра Зайця, Сергія Бойка, Сергія Єпіфанова, Сергія Лифаря та Ігоря Петріва.

На проекті представлені фотографії війни в Донецькій та Луганській областях. Також фахівцями Центрального музею державної прикордонної служби України розроблена інсталяція з предметами, взятими з зони АТО, яка дає можливість побачити, як виглядає військовий блокпост української армії.

Проект має патріотичне та історичне значення, й інтерактивне звучання. Юним відвідувачам пропонується написати лист миру або намалювати малюнок для воїнів АТО.

Фотографії загиблих героїв та усі предмети, що представлені у залі, надані Центральним музеєм державної прикордонної служби України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x