В Углуватці на Христинівщині збудують нову церкву

В Углуватці на Христинівщині збудують нову церкву

29 червня церковна громада української православної церкви Київського патріархату разом з головою райдержадміністрації Олександром Ковбасюком, головою районної ради Олександром Ковалем, керівником апарату райдержадміністрації Станіславом Пилипишиним, сільською головою Людмилою Мазур, депутатами обласної та районної ради, представниками громади взяли участь в чині освячення закладки наріжного каменя для початку будівництва храму в с.Углуватка.

Про це «Нова Доба» дізналася в Христинівській РДА.

Для всіх представників УПЦ КП Христинівщини важливою подією став архіпастирський візит митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана до Христинівського благочиння для участі у звершенні чину освячення закладки наріжного каменя. У чині освячення митрополиту Іоану співслужив Христинівський благочинний, протоієрей Геннадій, настоятель парафії ієрей Богдан та священики Христинівського району.
Церква заснована на честь і пам’ять преподобної Парасхеви Сербської. Право закласти наріжний камінь, на непорушну основу храму надано меценатам Михайлу Марковичу та Миколі Плужнику.

У своїй архіпастирській проповіді владика Іоан закликав жителів с.Угловатка активно долучатися до благої справи будівництва храму, розбудовуючи таким чином Помісну Українську Православну Церкву.
В Углуватці на Христинівщині збудують нову церкву
Отець Богдан подякував всім прихожанам, які долучилися до робіт по облаштуванню місця під майбутній храм: прибирали, розчищали, зарівнювали ділянку, збирали і вивозили сміття – багато небайдужих громадян. Також допомогу і власну фінансову підтримку надали депутат обласної ради Микола Плужник та депутат районної ради Михайло Маркович.

Михайла Марковича, Миколу Плужника, Олександра Ковбасюка, за сприяння у розбудові храму пресвятої Парасхеви Сербської, було нагороджено Архієрейськими Грамотами, які вручив владика Іоан.

Наприкінці заходу прозвучали українські народні пісні у виконанні ансамблю української народної пісні «Ласково просимо».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x