Пішов із життя ветеран пожежної охорони

Пішов із життя ветеран пожежної охорони

12 червня, пішов із життя колишній начальник Головного управління пожежної охорони МВС України, Генерал-майор внутрішньої служби, Хижняк Борис Борисович. Про це «Новій Добі» стало відомо з прес-служби УДСНС України в Черкаській області.

Борис Борисович, народився 24 травня 1948 року в селі Мошни, Черкаського району Черкаської області.

У 1966 році поступив до Харківського пожежно-технічного училища МВС СРСР.

Після закінчення навчання у 1969 році, був направлений для подальшого проходження служби в УВС Черкаського облвиконкому.

Пройшов службу у всіх ланках районної пожежної охорони, починаючи з інспектора державного пожежного нагляду Кам’янського РВВС до начальника Інспекції ДПН Шполянського РВВС.

У 1977 році його було переведено в обласний апарат пожежної охорони, де в період з 1977 по 1986 роки пройшов шлях від начальника ВДПН ВПО до начальника Відділу пожежної охорони області.

У 1995 році був призначений на посаду заступника начальника УВС у Черкаській області.

Із липня 1995 по березень 1998 року проходив службу на посаді начальника Головного управління пожежної охорони МВС України.

На всіх ділянках, очолюваної ним роботи, проявляв високу вимогливість як до себе, так і до підлеглих. Усі колеги Бориса Хижняка відмічають, що він намагався постійно бути в курсі усіх справ, перебувати там де відбувались будь які події пов’язані із пожежною охороною. Часто особисто виїжджав на ліквідацію пожеж.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, гасіння великих і складних пожеж, особистий внесок у розвиток пожежної охорони нагороджений: медалями «За відвагу на пожежі», «За бездоганну службу», «50 років збройних сил», «60 років збройних сил» «Ветеран праці». Відзнакою Президента України – хрестом «За мужність», Нагрудними знаками «За отличную службу в МВД», «Кращому працівнику пожежної охорони».

Управління Державної служби України надзвичайних ситуацій у Черкаській області висловлює глибоке співчуття рідним та близьким покійного.

Світла пам’ять про справжнього офіцера, професіонала пожежної охорони, назавжди залишиться в серцях багатьох його колег, тих, хто жив і працював поруч із ним.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x