«Сучасна їдальня»: в одній із шкіл Черкас відремонтували харчоблок

«Сучасна їдальня»: в одній із шкіл Черкас відремонтували харчоблок

У Черкаській гімназії №9 презентували один із найуспішніших проєктів – «Сучасна їдальня», який реалізується коштом бюджету територіальної громади. У цьому році завершено капітальний ремонт їдальні Черкаської гімназії №9 ім. О. М. Луценка. Тут модернізували зону для отримання та зберігання сировини, її первинної обробки, а також зони теплової обробки, видачі готових страв і миття посуду, закупили нове італійське обладнання. Про це інформують у пресслужбі Черкаської міської ради.

«Нове сучасне обладнання, якісні меблі та затишна атмосфера створюють усі умови для того, щоб кожен учень міг смачно поїсти й отримати необхідну порцію енергії для навчання. Впевнений, що такі зміни сприятимуть не лише покращенню харчування, а й загальному здоров’ю наших дітей. Адже правильне харчування – це запорука міцного імунітету», – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.

Зміни торкнулися й самої зали їдальні. Тепер вона має естетичне оформлення стін та нові меблі. Капітальний ремонт значно вплинув на зростання кількості учнів, які харчуються в навчальному закладі. На сьогодні, 70 % діток ц гімназії забезпечені гарячими обідами, а також мають можливість смакувати продукцією з буфету.

«На сьогодні коштом міського бюджету одноразове гаряче харчування отримують 13 326 учнів пільгових категорій та всі учні 1–4 класів. За кошти батьків харчуються 1 376 здобувачів освіти, учнів 5–11 класів. У гімназії та закладах загальної середньої освіти міста харчування організоване за формою мультипрофільне меню, що містить кілька наборів страв, передбачає їхній вибір», – прокоментувала Анастасія Чубіна.

Зазначимо, що Черкаси входять до трійки лідерів в Україні щодо реалізації реформи харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською, з мультипрофільним меню, що дозволяє вибір страв.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x