Учні ФІМЛІ здобули 177 перемог на різних олімпіадах

Учні ФІМЛІ здобули 177 перемог на різних олімпіадах

У скарбничці черкаського фізико-математичного ліцею цього року 177 перемог у міських, обласних та всеукраїнських учнівських олімпіадах, а ще – за наукові роботи Малої академії наук. Сьогодні в цьому навчальному закладі відбулася Олімпійська лінійка, під час якої нагородили призерів інтелектуальних конкурсів. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Мер міста Анатолій Бондаренко висловив подяку й вчителям, і батькам ліцеїстів і їхнім наставникам за те, що вони всіляко допомагають цим дітям розвивати свої здібності та за будь-яких обставин підтримують на шляху до самореалізації.

– Ви – наша гордість і наше майбутнє, – звернувся міський голова до призерів олімпіад. – Для того, щоб досягти таких результатів, треба неабияка наполегливість та бажання йти вперед! Вірю, що кожен із вас знайде себе в житті та зуміє використати свій потенціал.

Учні ФІМЛІ здобули 177 перемог на різних олімпіадах

Серед іншого, під час лінійки Анатолій Бондаренко відзначив подякою міського голови педагогічний колектив ФІМЛІ, вчителя математики Барвінка Романа Леонідовича та ученицю класу Фионг Ань Чан. Дівчинка посіла третє місце на міжнародному конкурсі Intel ISEF 2016, який проходив із 8 по 13 травня у місті Фінікс, штат Аризона, США. За призові місця в фіналі змагалося близько 1 750 школярів із усього світу. До цього етапу організатори конкурсу відібрали кращих молодих новаторів серед 7 млн конкурсантів зі студентів і школярів планети.

Черкаська ліцеїстка досліджувала властивості фігурних чисел і змогла вивести формулу для знаходження загальних елементів двох їх послідовностей. Фионг Ань зізнається, рахувати полюбила ще з дитячому садочку, любов до цієї науки їй привив батько.

– Мені подобається займатися математикою, тож навіть коли щось не виходить, не кидаю, сиджу й намагаюся знайти рішення задачі, – розповідає дівчинка. – Коли йшла в перший клас, то навіть не пам’ятаю, чи вміла я читати, а от рахувати добре вміла.

У планах школярки – успішно здати зовнішнє незалежне оцінювання та вступити до ВИШу. До міжнародного конкурсу їй допомагали готуватися викладачі Київського політехнічного інституту Михайло Савченко та Андрій Фесенко. Водночас, із дівчинкою працює викладач Черкаського національного університету Сергій Бабенко.

Загалом же учні ФІМЛІ в 2016-ому році вибороли 2 призових місця на Всеукраїнських олімпіадах, 43 призових місця на обласних олімпіадах, 92 призові місця на міських олімпіадах та 20 призових місць за наукові роботи Малої академії наук.

Як зауважив директор фізико-математичного ліцею Іван Плющай, переможцями олімпіад різних рівнів стала майже половина всіх їхніх вихованців.

– Для багатьох ці перемоги не перші, – зауважив він. – Щороку наш заклад займає перші місця на рівні області, а в цьому році вийшли й на міжнародний рівень! І не засмучуйтеся, якщо Вам трошки не вистачило до перемоги. Головне участь і ваша любов до знань. А наполеглива робота й старанність обов’язково приведе до успіху, якщо й не в стінах ліцею, то в житті точно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x