У Гуляйполі освятили відновлену церкву

У Гуляйполі освятили відновлену церкву

У Гуляйполі на Катеринопільщині напередодні 8 листопада, коли у селі відзначається храмове свято, урочисто відкрили церкву святого Дмитра Солунського (Київського патріархату).
Через 82 роки після того, як у 1934-му комсольці-активісти зруйнували сільський храм, з ініціативою відновити його виступив Михайло Кузьмович Наєнко, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Уродженець Гуляйполя разом з дружиною Зоєю Андріївною зробили початковий внесок. На ці кошти за активної участі отця Івана, Гуляйпільської сільради та громади й було переобладнано стару шкільну їдальню на церкву.

На її відкриття й освячення завітали владика Черкаський та Чигиринський Іоан, благочинний отець Дмитро (Мокра Калигірка), отець Роман (Суха Калигірка), отець Назарій (село Велика Севастянівка Христинівського району) та інші церковнослужителі. Зустрічав гостей настоятель храму отець Іван (Катеринопіль) та кайтанівський церковний хор.
Звичайно, переобладнання приміщення це тільки початок доброї справи. Адже у церкві потрібно розписати іконостас, встановити куполи, поставити дзвони, подбати про тепло у приміщенні. Сільський голова Микола Гаркавий сподівається на підтримку спонсорів та прихожан, що відвідуватимуть храм.

Василь Ходзіцький

Фото з сайту \”Вісті Черкащини\”

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x