Вчені ЧДТУ виступають проти повернення колишнього ректора

Вчені ЧДТУ виступають проти повернення колишнього ректора

Представники нинішнього ректорату ЧДТУ (ректора, проректорів), вченої ради, декани університету, представники громадськості зібралися сьогодні в в прес-центрі «Нової Доби», щоб обговорити ситуацію, що виникла у звязку з рішенням Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ щодо відновлення на посаді ректора університету Тамари Качали.

– Університет працює в штатному режимі, у нас є дружний колектив, ми розуміємо свою соціальну відповідальність перед дітьми, які в нас навчаються. Не дивлячись на те, що останні кілька днів навколо університета звучить деяка інформація, щодо поновлення Тамари Миколаївни Качали на посаді ректора, але ми маємо чітку позицію щодо того, що університет повинен розвиватися, бути стабільним, ніяких варіантів того, що ми можемо зникнути як освітній заклад у нашому регіоні немає на це підстав ні політичних ні адміністративних, – говорить ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор.

– Кілька років тому кафедрі було нанесено серйозна моральна шкода. Відбулося рейдерське захоплення нашої кафедри під керівництвом Качали і колишнього декана нашого факультету. На нашій площі була посаджена інша кафедра, яка практично змусили нас знищити кілька лабораторій. Досі ми все це відновлюємо. Качала багато обіцяла і нічого не зробила. Лише з приходом пана Григора, коли він почав керувати університетом, розпочався розвиток кафедри, – відзначив професор доктор технічних наук Генадій Столяренко

– Ми маємо формувати таке середовище, базовим для якого є демократія. Якщо ми вибрали певну кандидатуру і прийняли таке рішення, то людина яка розуміє етику цього середовища не може не підтримати думки колективу, – підтримав розмову професор, доктор технічних наук Василь Осипенко. – Якщо хтось думає, що якимись іншими способами можна таким середовищем керувати, він приречений на поразку. Звісно, можна зруйнувати і це середовище, і вуз, але не отримати ніякого позитивного результату. Тим більше, що нині нам як ніколи потрібна стабільність. Якщо нині все зруйнувати, то можливі не лише іміджеві втрати, але ми ризикуємо реально втратити вуз.

– Мені дуже прикро, що 3 роки тому Міністерство призначило Тамару Качалу ректором ЧДТУ і за рік її роботи ми втратили на всіх напрямках діяльності закладу: і в навчальній роботі, і в науково-дослідній. Відкрито 5 кримінальних справ. І до цього часу їх не закрито. Вже два з половиною роки в колективі не було стабільності, весь час люди перебували в перманентному стані виборів. За останні півроку, коли колектив одностайно обрав людину, яка не побоялася взяти на себе відповідальність за стан справ в університеті, він стабілізувався, почав відтворюватися, досягати певних успіхів. Якраз улітку приймальна кампанія, і нам це зовсім недоречно сьогодні розглядати подібні питання. Ми повинні пропагувати наш університет, щоб набрати якомога більше студентів, які дійсно будуть розбудовувати нашу державу. – говорить Юрій Лега, професор, помічник ректора. – Міністерство має прийняти певне рішення, але нам відомо, що воно підтримує нинішнього ректора. Його підтримує і обласна адміністрація, і головне, що його підтримує колектив. Днями відбулися збори трудового колективу, де одностайно прийнято рішення про підтримку нині діючого ректора а також виражено недовіру екс-ректору Тамарі Качалі. Я вважаю, що ми пройдемо і це випробування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x