На Чигиринщині відзначать свято Покрови

На Чигиринщині відзначать свято Покрови

У світлий день Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо національне свято – День українського козацтва. Ця традиція належно підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності. Це – засвідчення високої традиції Гетьманщини, державотворчого спадку Богдана Зиновія Хмельницького, демократичних цінностей українського народу. Про це «Новій Добі» повідомили в ОДА.
Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.

Цього року заходи з нагоди Дня українського козацтва відбудуться 11 жовтня в Чигирині біля Резиденції Богдана Хмельницького.
Заходи розпочнуться з 9 ранку молебнем у церкві Святих Апостолів Петра і Павла. З 10-ї години заплановано провести:

– урочисту ходу до пам’ятника Богдану Хмельницькому, покладання квітів;
– церемонію посвяти в козаки ліцеїстів Черкаського козацького ліцею (ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6) біля бастіону Петра Дорошенка;
– урочисту програму «Чигирин – козацька столиця»;
– концерт аматорських фольклорних та козацьких колективів Черкаської області;
– огляд виставок майстрів декоративно-прикладного мистецтва, майстрів гончарства і художньої ковки;
– фестиваль кулішу та визначення його переможців.

У заходах візьмуть участь представники обласної та районної влади, козацькі підрозділи, представники прикордонників, Національної гвардії добровольчих батальйонів та МВС, які захищали територіальну цілісність держави на Сході України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x