В обласному центрі зайнятості відзначили кращих працівників

В обласному центрі зайнятості  відзначили кращих працівників

У рамках проведення Всеукраїнської Декади зайнятості директори районних центрів зайнятості зібралися на нараду, щоб підвести підсумки роботи та обговорити проблемні питання.

– В цьому році відзначається 24-та річниця створення Державної служби зайнятості України. За цей час на Черкащині її послугами скористалося понад два мільйони громадян. За допомогою центрів зайнятості роботу отримали понад 675 тисяч осіб. За фінансової підтримки служби зайнятості понад 12 тисяч колишніх безробітних стали підприємцями, а частина з них тепер створює нові робочі місця для інших. Близько 140 тисяч безробітних мешканців області пройшли професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, – зазначив директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко. Він подякував всім, хто упродовж цих років працював над вирішенням проблеми зайнятості в області. Відзначив і досягнення року, що минає.
Про це «Нова Доба» дізналася в обласному центрі зайнятості.

– Згідно з аналізом роботи за січень-листопад цього року, ми входимо в п’ятірку кращих регіонів за рівнем працевлаштування громадян, у тому числі й за направленням служби зайнятості. По залученню безробітних до участі в громадських роботах та працевлаштуванню після профнавчання Черкащина посідає перше місце по Україні.

Проблемні питання у роботі проаналізувала перший заступник директора Марина Сорокіна.
– За прогнозами експертів, наступний рік буде досить складним. На нас чекає напружена робота, яку неможливо уявити без взаємодії з соціальними партнерами, в першу чергу – з органами влади. Тому необхідно постійно інформувати органи влади про ситуацію на ринку праці, можливості служби зайнятості, попереджати про масові вивільнення, – зазначила Марина Вікторівна. Вона наголосила, що потребує активізації інформаційно-роз’яснювальна робота.

Марина Сорокіна запропонувала ряд способів знаходження резервів працевлаштування. Водночас вона зазначила, що рівень працевлаштування вимушених переселенців є нижчим від рівня працевлаштування по області. «Цій категорії громадян необхідно пропонувати всі активні заходи політики зайнятості. Крім того, кожен переселенець повинен мати повну інформацію і про послуги, і про матеріальне забезпечення, і про власну відповідальність», – сказала Марина Сорокіна.

Серед питань, які було розглянуто на нараді – профорієнтаційні послуги для населення і організація професійного навчання та громадських робіт. Директори районних центрів зайнятості та фахівці обласної служби отримали доручення підвищити ефективність роботи з надання допомоги по безробіттю для здійснення підприємницької діяльності, а також провести попередню роботу щодо працевлаштування колишніх учасників АТО.

Завершилася нарада відзначенням кращих працівників. Вони отримали подяки та грамоти Державного центру зайнятості, Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття, стрічки «Ветеран служби зайнятості». Директора Чорнобаївського районного центру зайнятості Сергія Пасічника привітали з внесенням до Книги Пошани Черкаської обласної служби зайнятості.

Нагороди отримали і переможці традиційного щорічного конкурсу «Кращий колектив року». Найкраще за всіма критеріями оцінювання у 2014 році спрацював Лисянський районний центр зайнятості. Друге і третє місця дісталися Монастирищенському та Корсунь-Шевченківському центрам зайнятості. Володимир Левадський, директор Монастирищенського центру зайнятості, що носив торік звання кращого, передав Прапор та Кубок переможця своєму колезі Володимиру Висотенку. Керівник обласної профспілки соціальних працівників Людмила Веселовська привітала переможців подарунками. Подарунки лауреатам конкурсу вручили і представники Черкаського обласного об’єднання організацій роботодавців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x