На реабілітацію учасників АТО виділять 25 млн грн з обласного бюджету

На реабілітацію учасників АТО виділять 25 млн грн з обласного бюджету

Обласний бюджет цього року буде соціально орієнтованим. Його формують в умовах нової законодавчої бази. Про бюджет 2015 розповів голова ОДА Юрій Ткаченко.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Бюджетоформуючий податок – податок на доходи фізичних осіб, який раніше становив 25 % зменшено до 15 %. Водночас за обласним бюджетом закріплений податок на прибуток – 10%. Це додатково дає нам 33 млн грн. Що стосується екологічного податку, який раніше був у спеціальному фонді, то його передали в загальний і збільшився з 10% до 55%, це додатково дає близько 28 млн грн. Зменшився відсоток з відрахування орендної плати за користування надрами з 50 % до 25%, – розповів очільник області.

Запроваджені й нові види субвенцій: субвенція на освіту, медична субвенція, на підготовку робітничих кадрів та з’явилася дотація вирівнювання.

У 2015 обласним бюджетом забезпечуватиметься харчування у медичних закладах, фінансування хворих на цукровий діабет інсуліном, забезпечення лікування хворих на ниркову недостатність. Також будуть виділені кошти на реабілітацію учасників АТО – 25 млн грн. На 18 млн грн збільшується ресурс на утримання підопічних в інтернатних установах порівняно з минулим роком,загалом близько 94 млн грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x