Сподіватися на додаткові 40 млн. грн. до бюджету розвитку – дуже ризиковано, – Наталія Джуган

Сподіватися на додаткові 40 млн. грн. до бюджету розвитку – дуже ризиковано, – Наталія Джуган

«Ніхто не заперечує проти внесення додаткових пропозицій до проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку, але ж треба визначатися з найважливішим. Зважаючи на обмежені обсяги міського бюджету, ми не можемо прийняти всі пропозиції від депутатів для фінансування» – так під час сесії прокоментував розгляд ПСЕРу та подання міськими обранцями численних пропозицій до проекту цієї програми депутат від фракції Вільних демократів Василь Маринкевич. Тим часом він звернувся до директора департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталії Джуган із проханням окреслити реальну ситуацію з наповненням міської казни.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

– Ми перебуваємо на часі кардинальних реформ бюджетної галузі. Збільшилися надходження до загального фонду міського бюджету, але й сподіватися на те, що до бюджету розвитку цьогоріч додатково надійде 40 млн. гривень (орієнтовно, на таку суму депутати внесли додаткових пропозицій) – це дуже ризиковано, – сказала вона.

Водночас, Наталія Володимирівна зауважила, що якщо податок від акцизу буде перерозподілятися між обласними, міськими та районними радами (як це пропонує Уряд), то міська казна втратить і ті 30 млн. гривень, які заплановано отримати від продажу підакцизних товарів.

Аналогічна невтішна ситуація, на думку головного фінансиста міста, може скластися нинішнього року в Черкасах і з продажем комунального майна, землі, платою за пайову участь та іншими податками, які є складовою бюджету розвитку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x