Благодійний обід приготували семінаристи

Благодійний обід приготували семінаристи

Ларіон Костенко
В приміщенні Сестрицтва св. Покрови (голова Леся Сівко) при Українській православній церкві св. Андрія Первозваного у Савт-Бавнд-Бруку, Ню-Джерзі‚ 10 лютого відбувся благодійний обід для допомоги Україні, який приготували студенти Української православної семінарії св. Софії.

В обіді брали участь Митрополит УПЦ США й усієї діяспори Антоній та Архиєпископ Даниїл. Семінаристи приготували борщ, капусняк, солянку, грибний, італійський та гороховий супи, каву і солодощі. Добровільні внески склали 1,571 дол. Ці гроші будуть використані для семи кухонь, які провадить УПЦ США в Україні для бідних людей. Іподиякон Юрій Добко подякував присутнім та помічникам за участь у благодійному дійстві. Опісля хор семінарії співав „Многая літа“ та численні колядки.

Благодійні обіди відбулися у більшості православних церков США. При УПЦ США від 1990 року діє Українське православне товариство св. Андрія, діяльність якого спрямована на розвиток церковного життя в Україні та допомогу потребуючим. Товариство надає постійну допомогу людям в Києві, Перяславі, Чернігові, Тернополі, Чернівцях, Маріюполі, забезпечує харчуванням та необхідним речами самітніх пенсіонерів, допомагпє переселенцям з Донбасу, утримує сім благодійних кухонь (понад 4,000 обідів щомісяця), надає допомогу кільком інтернатам для хворих дітей. Від початку існування Товариство св. Андрія зібрало понад 1.3 млн. дол. на здійснення релігійних, освітніх та гуманітарних проєктів.

Благодійний обід приготували семінаристи
Владики Антоній та Даниїл з семінаристами – організаторами обіду.

Благодійний обід приготували семінаристи
Смачні супи приготували семінаристи.

Благодійний обід приготували семінаристи
Багато парафіян прийшло на благодійний обід.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x