Сучасні технології та наша від них залежність

Сучасні технології та наша від них залежність

Як давно ви виходили на прогулянку без телефона в кишені? Не проводили день не оновлюючи стрічку в фейсбуці та інстаграмі? «Залежність» – страшне слово та, насправді, не всі залежності нам шкодять. Ви знаєте, якби не ґаджети, ми зараз не жили б так безпечно і обізнано. Якщо вам трошки більше 25 років, то ви прекрасно пам’ятаєте часи без мобільних телефонів, інтернетів і всього іншого. Ви просто виходили на вулицю і зникали з поля зору батьків на весь день. У кращому разі ви били палицею по кропиві, а в гіршому курили за гаражами.

Зараз у батьків починається паніка, якщо «чадо» не напише або не подзвонить. Звісно, діти бешкетують, але зараз вони набагато більше обізнані в усіх питаннях. Коли з малечку ти вже знаєш слово «загуглити» і «Вікіпедія», у житті не вирішиш руками зачіпати оголені електропроводи або ж використані шприци. Тому як і від будь-якої залежності, так і від цієї можна зловити кайф.

Повернемося до самих ґаджетів. Хіба всі вони нам так потрібні? Окей, телефон з інтернетом припустимо треба, нехай і з фотокамерою. Та хіба в ньому треба, щоб був процесор кращий, ніж той, яким запускали шатли на місяць? Невже нам так потрібні розумні годинники, щоб на них виводилась інформація сповіщень з телефону, нам уже наскільки лінь просто дістати телефон з кишені?

Знаєте, проблема в тому, що людство не може інакше: починаючи ще з давніх-давен, коли через Єлену почалась Троянська війна, просто бо в неї закохався Паріс і вирішив її викрасти. Так і зараз у телефоні з яблуком з Едему купа супер функцій, а все заради того, щоб якийсь новий Паріс викрав свою Єлену не за допомогою армії, а за допомогою ґаджету.

І що ж це виходить, що весь розвиток технологій впирається в людські забаганки і примхи? І так і ні. Звісно, ми самі пхаємо технологів та інженерів на те, щоб вони робили нові технології, які ще більше нас затягують у своє лоно. Але ж треба пам’ятати, що за кожну хвилину, яку ми просто вбиваємо, дивлячись смішні картинки, ми компенсуємо, коли шукаємо правильний маршрут або ж читаємо якусь круту статтю.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x