В Україні збільшили капітаційну ставку для сімейних лікарів

В Україні збільшили капітаційну ставку для сімейних лікарів

Кабінет Міністрів України за ініціативою МОЗ ухвалив рішення підвищити з 1 листопада виплати лікарям первинної медичної допомоги за кожну укладену з пацієнтом декларацію з 600,48 грн на рік до 651,60. Про це під час щоденного брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

– Уряд ухвалив достатньо важливу постанову, яка стосується внесення змін до Програми медичних гарантій. Зокрема, ми збільшили капітаційну ставку для сімейних лікарів, яку сплачує держава медику за кожну укладену декларацію з пацієнтом. Раніше вона становила 600,48 грн, а тепер становитиме 651,60 грн на рік. Так, якщо лікар уклав з пацієнтами, наприклад, 1 800 декларацій, то додатково заклад отримуватиме в середньому 7 650 грн на місяць. Сума виплати лікарю залежатиме від умов колективного договору кожного окремого медзакладу, – зазначив очільник МОЗ.

За словами Міністра, таке підвищення відбувається через значне навантаження на лікарів первинної ланки через епідемію COVID-19.

– Для нас дуже важливо підтримати сімейних лікарів у цей нелегкий час, зокрема фінансово. Принагідно, я би хотів подякувати їм за важку щоденну роботу, – додав Максим Степанов.

Нагадаємо, нині медикам, які працюють із хворими на COVID-19, виплачують до 300% надбавок до заробітної плати. Зокрема, із 1 вересня поточного року Уряд підвищив заробітну плату усім медичним працівникам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x