Консультація з лікарем-онкоурологом

Консультація з лікарем-онкоурологом

Завідувач обласного центру пластичної реконструктивної та малоінвазійної онкоурології Черкаського обласного онкологічного диспансеру Роман Морару-Бурлеску розповів про найбільш поширені онкологічні захворювання в чоловіків та жінок та методи їхнього лікування.

Згідно з даними Національного канцер-реєстру України за 2019 рік серед 10 контингентів онкологічних хворих переважає немеланомний рак шкіри. Чоловіки здебільшого хворіють на рак передміхурової залози та сечового міхура. Онкологічні захворювання посідають 8 місце серед жінок, найбільш поширеним є рак нирки. Онкоурологічні захворювання у чоловіків фахівці фіксують частіше, ніж у жінок.

По-перше, на лікуванні онкологічних захворювань спеціалізуються три фахівці: хірург, радіолог та хіміотерапевт. Після консультації зі спеціалістом кожен пацієнт повинен пройти комісійний огляд. У країнах сучасної Європи це називається мультидисциплінарний підхід до лікування хворого, іншими словами – комплексна робота лікарів різних спеціальностей. Тобто лікарі суміжних спеціальностей працюють разом, спільно ухвалюють рішення і розділяють відповідальність за правильне рішення в тактиці лікування пацієнта.

Опісля медики розробляють індивідуальний план лікування для пацієнта. У деяких онкохворих лікування починається з хіміо- та радіотерапії, а потім медики здійснюють хірургічні втручання. Для інших пацієнтів використовують спеціальні методи лікування. Інноваційні технології в діагностиці та наданні медичних послуг – це мета всіх сучасних закладів, де є пацієнт-орієнтований підхід у роботі та індивідуалізація складання плану лікування.

На базі Черкаського обласного онкологічного диспансеру наші фахівці лікують пацієнтів усіма методами, які існують у сучасній онкологічній медицині. Хіміо-, радіотерапію та хірургію ми також застосовуємо у випадку онкоурологічних хворих. Якщо розглядати хірургічні методи, то ми керуємося всіма рекомендаціями, які зазначені в Європейській Асоціації урологів Американській урологічній асоціації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x