У Черкасах відбулися громадські слухання про забудову Соснівки

У Черкасах відбулися громадські слухання про забудову Соснівки

Громадська активістка Вікторія Феофілова розповіла про слухання щодо забудови Соснівки. Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

«Побувала на громадських обговореннях по забудові Соснівки. З хорошого: за словами чиновників рішення міськради не відкриває прямої дороги до забудови багатоповерхівками по проекту. Також добре те, що жодного слова на захист даного проекту я там не почула. Місцеві жителі − категорично проти. ГО − проти. Археологи − теж. Єдине, що треба тепер оформити все це рішенням громадських слухань.
Загалом ситуація така: підприємство «Міськбуд-плюс» якимось чином (сподіваюся, що журналісти з\’ясують яким) отримало цю ділянку в оренду «для побудови об\’єктів рекреаційного призначення». А потім передумало і звернулося до секретаря міськради з проханням змінити цільове призначення землі, мотивуючи це нагальною потребою забезпечення людей житлом і той факт, що «рекреаційна зона забруднена будівельним сміттям». Нє ну уявіть: самі дозволили захарастити землю (або вже таку взяли в оренду), а тепер кажуть що це причина її забудувать. Мовляв, яка ж це рекреаційна зона: тут соціальне житло має стояти! Такого орендаря, на мій погляд, треба в три шиї гнати, натомість міськрада милостиво дозволила йому розробити проект уточнень до детального плану, який ми всі бачили.
Найгірше, що навіть якщо там не побудують саме ці багатоповерхівки то неодмінно збудують щось інше. Адже така ласа земля не пропаде в руках цього хитрого орендаря і десятків інших. Але стратегії розвитку прибережної зони в нас немає. І саме в цьому − найбільша проблема: немає ні в кого цілісного бачення яким має бути місто на Че, є тільки бачення як урвать шматок собі і зараз під лозунгом «місту треба розвиватись!». Тож я б запропонувала до розробки стратегії взагалі нікому нічого не дозволяти будувати в рекреаційних зонах.
Так чи інакше − громадські слухання начебто призначені на понеділок 23 січня», − йдеться у дописі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x