Санаторно-курортне лікування для постраждалих учасників Революції Гідності та учасників АТО/ООС

Санаторно-курортне лікування для постраждалих учасників Революції Гідності та учасників АТО/ООС

Департамент соціальної політики продовжує забезпечувати санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників АТО та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях у місті Черкаси за рахунок коштів державного бюджету.

Як повідомляє начальник управління соціальних гарантій та персоніфікованого обліку департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Валентина Литвинович, на безоплатне санаторно-курортне лікування мають право особи, яким надано статус:

– постраждалого учасника Революції Гідності відповідно до статті 16-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

– учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни або учасника війни відповідно до пунктів 19-21 частини першої статті 6, пунктів 10-14 частини другої статті 7 та пункту 13 статті 9 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Для одержання путівки особи повинні перебувати на обліку в департаменті за зареєстрованим місцем проживання, а такі, що переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, – за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.

Для взяття на облік особа чи її законний представник подає заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о, копію відповідного посвідчення, а учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники війни – також копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосередню участь (забезпечення проведення) особи в антитерористичній операції чи заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Постраждалі учасники Революції Гідності та учасники АТО/ООС самостійно обирають санаторно-курортний заклад, в якому вони бажають оздоровитися. У 2020 році найчастіше обирали такі заклади: ТОВ «Примор’я» на базі санаторію ім. С. Лазо, ПрАТ «Санаторій «Мошногір’я», ДП «Клінічний санаторій ім. Пирогова», ТОВ «Санаторій «Борисфен», Санаторій «Орізонт» ДП «Південь-Курорт-Сервіс» та ін.

Для взяття на облік щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням перераховані вище документи потрібно подавати за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, громадська приймальна, робоче місце   № 5. Телефон для довідок: (0472) 37 63 41.

За інформацією Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради

 

Нагадаємо, в Черкасах відкрили виставку “Майдан у творчості митців” 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x