«Передати очисні в комунальну власність Черкас депутати вирішили ще 2007 року», – Радуцький (ВІДЕО)

«Передати очисні в комунальну власність Черкас депутати вирішили ще 2007 року», – Радуцький (ВІДЕО)

Конфлікт між двома черкаськими підприємствами – ПрАТ «Азот» і КП «Черкасиводоканал» – наразі увійшов у кульмінаційну фазу.

Останні пів року в Господарському суді розглядають справу за позовом «Азоту». Однією з вимог позивача є укладання договору про очищення стічних вод на його умовах. За словами депутата Черкаської обласної ради Олександра Радуцького, перемога «Азоту» в суді призведе до величезних штрафів для «Черкасиводоканалу».

– Пан Скляров хоче нав’язати 300 млн грн, які водоканалу доведеться сплачувати, якщо ПрАТ «Азот» виграє суд. Усе це відбувається тому, що очисні споруди, які є державною власністю, – перебувають на балансі «Азоту», хоча мали б бути під контролем міста. Ними має опікуватися Черкасиводоканал», – говорить Олександр Радуцький.

Як писала «Нова Доба», на засіданні комісії з урегулювання проблемних питань у сфері екології підприємств водопостачання та водовідведення вирішили, що при передачі очисних споруд у комунальну власність небезпеки для Черкас не буде.

У відеозверненні Олександр Радуцький повідомив, що згоду на передачу очисних у комунальну власність черкаські депутати дали ще 14 років тому, й оприлюднив рішення сесії міської ради за 2007 рік.

– Це рішення є чинним і має бути виконане. Тепер слово за міським головою. Анатолій Бондаренко має передати до Кабміну документи, серед яких, зокрема, техніко-економічне обґрунтування забезпечення ефективного використання очисних споруд, пропозицію та згоду органу самоврядування про передачу об’єкта з державної в комунальну власність, – зазначив Радуцький.

За словами Олександра Радуцького, під час наради представники Черкаської ОДА запевнили, що підтримають Черкаси й міське комунальне підприємство, але ж потрібне ще й бажання міського голови. Тож він закликав Бондаренка зібрати потрібні документи й передати їх до Кабінету міністрів.

Детальніше – у відеозверненні:

Читайте також: Черкасці вимагають передати очисні споруди в комунальну власність

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x