Косарський спиртзавод, що на Черкащині, приватизують

Косарський спиртзавод, що на Черкащині, приватизують

Косарське МПД і зберігання спирту ДП «Укрспирт», що на Черкащині, виставили на приватизацію. Стартова ціна об’єкта – становить 49,4 мільйонів гривень. Онлайн-аукціон проведуть першого листопада.

Близько року підприємство не функціонує, а раніше спеціалізувалося на виробництві етилових спиртів вищого очищення «Екстра», «Люкс» та горілчаних напоїв «Холодний Яр». Виробнича потужність становила 3 тисячі 740 декалітрів на добу.

– Косарське МПД і зберігання спирту ДП «Укрспирт» було бюджетоутворюючим у Кам’янському районі і тут працювало  понад 500 осіб. У минулому році антисептики косарського виробництва експортували до Туреччини. Аби відновити діяльність підприємства потрібно не менше трьох тижнів, але найскладніше – це зібрати фахові кадри, які було втрачено під час простою, – зазначив в.о. керівника підприємства Юрій Войцехівський.

Заступник голови Черкаської РДА Богдан Солошенко зауважив, Косарське МПД – це не тільки найпотужніший спиртзавод на Черкащині, а й соціальні гарантії для населення та розвитку регіону загалом.

– Умови приватизації Косарського МПД передбачають дотримання вимог чинного законодавства у сфері регулювання виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної торгівлі спиртом етиловим, а також Програми реформування та розвитку спиртової галузі на 2020-2023 роки, – сказав в.о. начальника Управління забезпечення реалізації повноважень у Черкаській області Олександр Кива.

Переможець прозорих торгів отримає у власність будівлі та споруди загальною площею 22251,6 м², а також приміщення магазинів у Косарі та Смілі.  Об’єкт приватизації розташований на 9 земельних ділянках загальна площа яких  – 75,7339 га.

Детальніше про об’єкт можна дізнатися за лінком – http://surl.li/alufh

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x