Секрети виготовлення водостійкої тканини

Секрети виготовлення водостійкої тканини

Восени в будь-якому господарстві може стати в пригоді тканина, яка не пропускає воду. Нею можна накривати речі та продукти, з неї можна виготовити водонепроникні мішки чи валізи, або навіть робочий одяг. Таку тканину не обов’язково купувати. Її можна виготовити, обробивши звичайну одним із вказаних способів.

* Один із найпростіших способів захистити одяг від вологи – просякнути його просочкою, що відштовхує воду. Для цього тканину занурюють в розчин парафіну в бензині (на 7 л бензину 0,5 кг парафіну).
* Гумовий клей розводять бензином, доки він легко не стікатиме з пензлика. Клей наносять на той бік тканини, що контактуватиме з вологою. Коли клей стане твердим, тканину кладуть вкритим просочкою боком на металевий лист і прасують гарячою праскою.
* Клейонку для компресів (можна купити в аптеці) розстеляють на металевому листі. Зверху на неї кладуть тканину і прасують гарячою праскою. Плівка розчиняється і заповнює пори тканини.
* Розчинити 500 г господарського мила в 5 л гарячої води. Гарно просякнути тканину, злегка відтиснути. Не висушуючи, занурити на кілька хвилин в розчин звичайних (калійно-алюмінієвих) квасців (500 г на 5 л води). Сушити не відтискаючи.
* 450 г господарського мила розчинити в 4,5 л гарячої води, додати 250 г соди і 450 г каніфолі. Тканину занурити в розчин і висушити.
* Занурити тканину в 40-відсотковий розчин господарського мила, злегка віджати і занурити в 20-відсотковий розчин мідного купоросу. Сушити не віджимаючи. Тканина отримує зеленувате забарвлення.
* В 2 л бензину (нагріти на водяній бані) розчинити 300 г парафіну, 300 г вазеліну і 100 г гліцерину. Занурити тканину в гарячий розчин на 25–30 хв. Під час просочування і сушки берегти від вогню.
* Тальк змішують з вазеліном (можна технічним чи неочищеним) і втирають у матерію (мішки, намети).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x