Сік алое: уся користь для організму

Сік алое: уся користь для організму

Сік алое цілком заслужено вважають одним із найкращих засобів догляду за шкірою рук, обличчя, голови з метою підживлення, оздоровлення і навіть омолодження. Які властивості має сік алое, як його правильно заготовити, а також найбільш популярні і корисні рецепти для догляду за шкірою – читайте далі в матеріалі.

Сік алое є джерелом вітамінів і мінералів. Основними з них є вітаміни А, В1, В2, В3, В12, С, фолієва кислота, кальцій, залізо, магній, натрій, калій, цинк, хром, мідь, амінокислоти, ензими. Крім того, ця лікарська рослина має болезаспокійливі, відновлювальні та бактерицидні властивості, тому вона широко застосовується в медицині.

Сік алое незамінний при виведенні шлаків, адже його складники покращують перистальтику кишечника.

Також сік алое здатний зміцнити імунітет, протистояти вірусним інфекціям і підвищити захисні функції організму. Сік алое популярний у народній медицині і косметології, бо має зволожувальну дію, робить шкіру еластичною та пружною і здатний очистити її від вугрів.

ПРИГОТУВАННЯ СОКУ АЛОЕ В ДОМАШНІХ УМОВАХ. Вибирайте те листя алое, кінчики якого трохи підсохли. Бажано зрізати листя нижнього або середнього ярусу. Сік алое можна отримати, видавивши його руками з листа або ж за допомогою м’ясорубки, а потім процідити через марлю.
Також сік алое можна заморозити в формах для льоду, а потім такі кубики зручно використовувати в косметичних цілях. Або ж приготувати мазь, змішавши її з вазеліном або ланоліном до консистенції крему.

ВИКОРИСТАННЯ В КОСМЕТОЛОГІЇ СОКУ АЛОЕ. Сік алое входить до складу різноманітних кремів, мазей, шампунів, очищувальних засобів. Ця чудова рослина дбайливо доглядає за всіма типами шкіри рук, обличчя, голови:
– зволожує суху шкіру обличчя;
– знімає роздратування запаленої шкіри;
– підвищує тонус шкіри і розгладжує зморшки;
– сприяє позбавленню від целюліту;
– позбавляє шкіру голови від лупи;
– запобігає випадінню волосся.

ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ РУК ДЛЯ ЗВОЛОЖЕННЯ. Змішайте сік алое з оливковою олією в пропорції 1:1, нанесіть засіб на шкіру рук перед сном і надягніть бавовняні рукавички. Вранці зніміть рукавички і помасажуйте шкіру рук.

ДОГЛЯД ЗА НОРМАЛЬНОЮ ШКІРОЮ ОБЛИЧЧЯ. Змішайте в однакових пропорціях сік алое і мед. Нанесіть засіб на шкіру обличчя і потримайте 5–7 хвилин. Потім змийте теплою водою.

ДОГЛЯД ЗА СУХОЮ ШКІРОЮ ОБЛИЧЧЯ. Приготуйте густу кашку з рівних частин соку алое, вівсяного борошна, липового меду й оливкової олії. Нанесіть на обличчя та потримайте 10–15 хвилин. Потім змийте теплою водою.

ДОГЛЯД ЗА ЖИРНОЮ ШКІРОЮ ОБЛИЧЧЯ. З’єднайте у рівній пропорції сік алое і лимона. Змастіть цим розчином обличчя. Потім змийте тоніком.

ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ ОБЛИЧЧЯ ВІД ЗМОРШОК. 2 великих листа алое подрібніть у блендері, додайте 1 склянку води, заморозьте у формочках для льоду. Щодня вранці протирайте обличчя цими кубиками.

ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ ГОЛОВИ. Щоб підживити шкіру голови корисними речовинами, перед миттям голови додайте 1 ст. ложку свіжого соку алое в шампунь.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x