Секрети психології, які полегшать спілкування

Секрети психології,  які полегшать спілкування

Психологія – це наука, закони якої ігнорувати не можна. Це знають сучасні маркетологи, підприємці та навіть шахраї. Пропонуємо вашій увазі психологічні трюки, які можна застосовувати у звичайному житті. Тепер досягати цілей стане точно легше і цікавіше.

Ви комусь цікаві? Інколи в певному колективі може виникнути відчуття, що хтось спостерігає за вами більш уважно, ніж інші. Це просто перевірити. Достатньо широко, від душі позіхнути. Спостерігач (незалежно від того, чи це недоброзичливець, чи таємний друг) не зможе втриматися і теж зробить те саме. Звісно, можуть приєднатися й інші, але він це зробить першим.

Як пройти крізь натовп. Якщо вам потрібно пройти через організований натовп людей, станьте прямо і подивіться на кінцеву мету руху. А тепер ідіть. Ви будете здивовані, але люди самі звільнятимуть вам шлях. На жаль, це діє лише тоді, коли люди спокійні і демонстрація мирна.

Тримайтеся ближче до опонента. Чи траплялося вам зустрічатися на робочих зборах із людиною, яка вас недолюблює? Якщо відчуваєте, що вас збираються звинуватити, обмовити або спровокувати на конфлікт, сядьте поруч з опонентом. Щоб подивитися на вас, людині буде потрібно повернутися всім тілом. У такому ж положенні скаже набагато менше поганого або взагалі промовчить.

Любителям таємниць дивіться прямо в очі. Якщо відчуваєте, що людина в розмові з вами чогось недоговорює, не варто доскіпуватися до кожного слова, щоб спіймати на брехні. Просто дивіться співрозмовнику в очі. Погляд викличе незручність та почуття провини та змусить-таки говорити або ясномовно засвідчить, що ви не довіряєте цим словам.
Просіть двічі. Попросіть спочатку щось складне, а потім простіше. Так імовірність того, що людина виконає друге прохання, буде значно вищою, ніж якби ви спочатку просто попросили це. Тобто, якщо ви хочете, щоб сусід позичив вам лопату, спочатку попросіть мотоблок. Річ у тому, що людина зазнає почуття провини, відмовивши вам у першому проханні, тому вдруге вона буде набагато лояльнішою.

Про кохання говоріть зліва, а про роботу – справа. Виявляється, дуже важливо, в яке вухо ви говорите. Фрази, почуті правим вухом, впливають на логіку співрозмовника, а лівим вухом – на почуття. Це означає, що говорити про роботу і справи краще, стоячи праворуч від людини. Зліва від співрозмовника признавайтеся в любові і обдаровуйте компліментами.

Частіше називайте ім’я. Ім’я людини – це слово, яке вона чує найчастіше в житті і найтісніше асоціює його з собою. Хочете сподобатися людині – якомога частіше називайте її на ім’я. Хочете мати з людиною особливі стосунки – придумайте особливу форму для її імені, зменшено-пестливу, іронічну чи навпаки грубу. І звертайтеся до неї саме так.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x