Майбутнім дев’ятикласникам презентували новий шкільний предмет

Майбутнім дев’ятикласникам презентували новий шкільний предмет

Презентацію підручника «Основи податкових знань», рекомендованого Міністерством освіти для вивчення у 9-х класах, днями провів заступник начальника ДПІ у м. Черкасах Тарас Білокінь, інформують у відомстві.

Тематичний відкритий урок пройшов для майбутніх старшокласників – учнів 8-М класу Черкаської гімназії №31, які вже з 1 вересня почнуть вивчати новий предмет. Щоб допомогти старшокласникам краще зрозуміти саму суть системи оподаткування, урок пройшов у вигляді “ділової гри”. В ході гри учні вивчили види податків, дізнались як правильно їх нараховувати та в які строки потрібно сплачувати, а також – про історію виникнення і розвитку українських податків. А на практичній частині уроку старшокласники змогли самостійно розрахувати розмір податку на доходи фізичних осіб, ПДВ, податку на прибуток на ряду інших платежів.

Під час уроку Тарас Білокінь розповів учням про важливість добровільної сплати податків та усвідомлення з раннього віку того, що податки платити необхідно всім. “Кожен має усвідомити, що приховування податків шкодить, в першу чергу, добробуту державі та призводить до невиконання нею соціальних, культурних, освітніх та інших програм”, – наголосив посадовець.

Також окремий підсумковий урок був проведений для 9-го класу Черкаської гімназії №31, учні якого протягом цього навчального року вивчали новий підручник, завдяки якому вони змогли отримати корисні для майбутнього дорослого життя знання з основ податкових знань, 90 відс. старшокласників висловили бажання в подальшому дізнатись ще більше про основи податкового законодавства безпосередньо від фахівців ДПІ у м. Черкасах та захотіли прийти на День відкритих дверей до інспекції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x