Красная жара. А яким був ваш купальник?

Красная жара. А яким був ваш купальник?

«Людина у прохідному дворі», «Три плюс два» та інші старі радянські фільми з пляжними сценами неприємно вражають чоловічими плавками. Де там «шортіки», реально якісь пожмакані капшуки з вентиляцією. А позаштатні ситуації? Та ужас карочь. На місці дам я б не повівся на жодного курортного кінопарубка з 1960-х, навскидку хіба на Ланового у епізоді «Смугастого рейсу».

А ось вони були прекрасними навіть у тому, що «к лєтнєму сєзону прєдложила отєчєствєнная промишлєнность». Байдуже – в суцільних купальниках чи двієчках. І тут мушу зізнатися в підступності: дуже розраховую на їхні коментарі, бо заради таких й сама заміточка. Бо знаєте, історія пляжного костюма від спреціальних тунік Стародавнього Риму до «двійки» Жака Хайєма 1932 року або й «бікіні» Луї Реара 1946-го – все це дуже інтересно, але давно, далеко і не про нас.
Тож любі пані, де ви купували купальники в 1960 – 1980-х? Якими вони були в плані якості? Скільки коштували? Справді подобалися чи «а куди ж ти дінешся»? Як з імпортом? Чи намагалися оновлювати щосезону? Які недоліки найдужче бісили? Пікантні подробиці не обов’язкові, достатньо буде в загальних рисах. Фотки вітаються аплодисментами, місцями оваціями. Визнаю, що це вже наглість, але чесслово: жодного віртуального фетишизму :), всьо для діла, а можливе оприлюднення (може хтось і здогадується де саме), – лише з дозволу.

Від мене в загальну інформаційну базу – травнева 1974 року «Телепресреклама»: в оригіналі та для зручності продубльована.
«До пляжного сезону
Миколаївське виробниче трикотажне об’єднання пропонує нові моделі купальників, що надійшли в продаж в універмаги та магазини Кримської, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької та Київської областей.
Оригінальний еластичний вельветовий костюм-двійка з набивним малюнком – малинової, оранжевої або жовтої розцвітки. Випускається від 50 до 58 розмірів. Ціна 12 карбованців.
Ще одна модель – укорочені плавки, легкий ліф з платинової синтетичної тканини (капрон у переплетінні з еластиком). Костюм оздоблений поясом та кантами, металевою фурнітурою.
Розміри – від 44 до 50. Ціна 12 крб. 50 коп.»

Для розуміння «ціни питання»: середньомісячна зарплата одного штатного працівника по народному господарству УРСР за 1974 рік – 117 карбованців 72 копійки. Ну всьо, до зустрічі на пляжах і бажано без масок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x