За розпорядженням Бондаренка в «Дирекції парків» – чергова перевірка

За розпорядженням Бондаренка в «Дирекції парків» – чергова перевірка

На підприємство чекає чергова перевірка щодо законності встановлення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. Про це йдеться на сторінці КП «Дирекція парків» у фейсбуці.

Таке розпорядження міського голови комунальне підприємство отримало цього тижня. Йдеться про павільйони «Ярмаркові», що перебувають на балансі КП «Дирекція парків» і функціонують виключно для забезпечення масового відпочинку населення.

Як повідомив виданню «Нова Доба» заступник директора КП «Дирекція парків» Володимир Стойко, це вже третя перевірка комунального підприємства за останні пів року.

За його словами, усе розпочалося відразу після другого туру виборів, коли на підприємство завітали муніципальні інспектори й без участі працівників «Дирекції парків» почали складати протоколи.

– За результатами цих протоколів міський голова організував першу перевірку, що стосувалася дотримання правил благоустрою. Тобто закидали за поодинокі неприбрані гілочки й листя, згодом – за сніг поза доріжками… Це попри те, що парки і сквери міста є одними з найчистіших місць у Черкасах, – розповідає Володимир Стойко.

Друга перевірка пов’язана із виконанням договорів та наявність камер відеоспостереження у парку «Сосновий бір».

– Її теж ініціював міський голова Бондаренко, і ми надали повну інформацію щодо закупівлі камер відеоспостереження. Насправді за ті кошти, що були виділені, ми зробили дуже багато: у Черкасах не існує альтернативи нашій системі відеоспостереження з розпізнаванням облич, автомобільних знаків тощо, – говорить заступник директора підприємства.

Як повідомив Володимир Стойко, перевірка щодо системи відеоспостереження ще триває, але відомо, що інспекторам немає до чого «придертися».

Услід за цим організовують третю перевірку – щодо законності розміщення тимчасових споруд у парках природозаповідного фонду.

– Схожа ситуація трапилась 2017 року, коли так само за розпорядженням міського голови муніципальна інспекція разом із заступником мера Геннадієм Шевченком заборонила всю діяльність у парках. Мені як директору оголосили догану. Справа дійшла до суду, і «Дирекцію парків» зобов’язали просто все винести з парків. Довелося демонтувати і службові приміщення, і будиночки, призначені для масового відпочинку населення та роботи підприємців, і атракціони, зокрема й «Колесо огляду», – зазначає Стойко.

Як зауважив Володимир Стойко, після цього міська влада відмінила догану, і справу закрили. Певно, усвідомили можливі наслідки і зрозуміли, що допустили помилку.

– Минуло два роки, і от знову поновлюють ситуацію старими слідами. А це вона може призвести до того, що «Дирекція парків» не зможе укладати договорів із підприємцями й буде паралізована через такі службові дії. Відповідно, не розпочнемо парковий сезон, бо будемо в «підвішеному» стані, – говорить заступник директора КП.

 

Сьогодні на територіях парків, скверів, пляжів працюють близько 40 підприємців. На думку Володимира Стойка, паралізування роботи підприємства та підприємців перед початком нового паркового сезону – це політичний шантаж.

Заступник директора підприємства зазначив, що «Дирекція парків» і далі працюватиме в межах чинного законодавства і відповідно реагуватиме на всі закиди.

Читайте також: Олександр Радуцький: “Міській владі не до вподоби те, що “Дирекція парків” хоче розвиватися”

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x