Багатопрофільні центри професійної освіти створять на Черкащині

Багатопрофільні центри професійної освіти створять на Черкащині

Створення таких центрів ініціює Міністерство освіти і науки України в рамках оптимізації закладів професійної освіти. За словами Міністра Сергія Квіта, регіональний профільний центр може об’єднати всі заклади професійної освіти, які є в певній області, залежно від її профілю. Їх може бути лише кілька десятків на всю Україну.

– Нині ми маємо в державі близько 1400 ПТУ, технікумів, які називаємо закладами професійної освіти, – зазначив Сергій Квіт під час всеукраїнської селекторної наради щодо оптимізації навчальних закладів. – Цифра є приблизною, оскільки значна кількість коледжів та технікумів стала частиною ВНЗ, деякі втратили зв’язок безпосередньо з ринком праці, сподіваючись на те, що їхні випускники стануть студентами університетів. Тож вони виконують, так би мовити, функцію профорієнтації для своїх університетів.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Окрім того, за словами Сергія Квіта, Міністерство запроваджує ще одну новацію в рамках загальної концепції децентралізації: «Прийняття важливих рішень повинне відбуватися на рівні області. Таким чином у регіонах створюватимуться обласні ради стейкхолдерів, серед яких будуть представники самих закладів освіти, місцевої влади, бізнесу, державних підприємств. Вони прийматимуть всі необхідні рішення з питань розвитку регіональних центрів, визначатимуть, які професії необхідні в області, які – ні, а які нові слід створити у подальшому.

– Черкащина нині вивчає питання щодо створення таких багатопрофільних центрів, – говорить заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль. – Зважаючи на те, що наша область є сільськогосподарським регіоном, очевидно, один матиме таку спеціалізацію. Профільність іншого центру нам сьогодні диктує ринок праці – попит на робітничі професії. Зауважу також, що ми вивчатимемо перспективу і за іншими напрямами підготовки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x