В області продовжують роботу з підвищення рівня патріотичного виховання дітей та молоді

В області продовжують роботу з підвищення рівня патріотичного виховання дітей та молоді

На Черкащині за останні три роки значно збільшилась кількість заходів національно-патріотичного спрямування. Все для того, аби підвищити рівень патріотизму дітей та молоді. Про це говорили в обласній адміністрації на засіданні Центру АТО. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський зазначив, що особливу увагу приділяють саме військово-патріотичному вихованню.

– Профільним Міністерством збільшено години викладання предмета «Захист Вітчизни» для учнів 10-11 класів, – повідомив Валерій Вікторович. – Окрім цього, за останні два роки значно активізувалася робота щодо покращення якості викладання практичної частини предмета «Захист Вітчизни», зокрема у проведенні навчально-польових зборів для учнів 11-х класів. Збори проводять на базі військових частин. Якщо раніше цю роботу здійснювали лише одиниці, то на сьогодні така практика поширилася майже на всі райони області. Протягом квітня-травня цього року у зборах взяли участь 5 347 учнів загальноосвітніх, професійно-технічних та студенти вищих навчальних закладів. До роботи з дітьми у якості інструкторів-волонтерів залучили близько 150 військовослужбовців, демобілізованих із зони АТО. Початкову вправу з автомата Калашникова виконали 2 017 учнів та студентів.

Як зазначив обласний освітянин, вже другий рік поспіль влітку в системі освіти для школярів організовують роботу оздоровчих та відпочинкових таборів військово-патріотичного спрямування. Так, цього літа працювали 44 таких табори, де відпочило близько 3 тисячі дітей. З ними на добровільних засадах працювали 53 військовослужбовці, демобілізовані із зони АТО.

– Починаючи з минулого року, для учнів 11-х класів шкіл області на військовому стрільбищі Навчального центру Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота щорічно проводяться виїзні військово-патріотичні навчання із проведенням стрільб бойовими набоями з автомата Калашнікова, – зауважив Валерій Данилевський. – А в 2015 році за ініціативи голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка запроваджено обласну почесну відзнаку «Відмінник Захисту Вітчизни», якою відзначаються учні за найкращі результати у вивченні навчальної програми з предмета «Захист Вітчизни». Протягом 2015-2016 років нагороду отримав 161 учень загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів.

Активізовано роботу і в питанні виховання школярів на основі козацької педагогіки. Зокрема щодо впровадження Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної гри «Сокіл» («Джура»). Цього року в її обласному етапі взяла участь рекордна кількість школярів – 21 команда (рій), а це близько 200 дітей.

У ході засідання перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль зазначив, що роботу з підвищення рівня патріотичного виховання дітей та молоді продовжуватимуть і надалі.

– В обласній адміністрації розробили та подали на розгляд найближчої сесії План дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді Черкаської області на 2016 – 2020. Частина передбачених планом заходів реалізовуватиметься за участі бійців АТО, значну увагу приділять і пам’яті загиблих та їхнім родинам, а також у цілому вихованню молоді в дусі патріотизму та готовності виконувати свій громадянський обов’язок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x