Корсунь-Шевченківський відзначив 984-й день народження

Корсунь-Шевченківський відзначив 984-й день народження

Яскравим, цікавим і напрочуд багатолюдним стало відзначення 984-ї річниці з часу заснування Корсуня-Шевченківського, що відбулося 10 вересня.
Зранку тішили своїх вихователів, батьків і ровесників вихованці районного центру дитячої та юнацької творчості, влаштувавши на майданчику перед центром великий концерт. Потім у центрі міста урочисто відкрили погруддя Богдану Хмельницькому, якого з Корсунем пов’язували не тільки події Національно-визвольної війни українського народу 1648-54 років, а й родинні зв’язки. У 1651 році в Іллінській церкві він обвінчався з Ганною Золотаренко, а її брат – полковник корсунський та ніжинський Іван Золотаренко був вірним соратником гетьмана. Погруддя було перенесене на вулицю Ярослава Мудрого від верстатобудівного заводу завдяки зусиллям місцевих підприємців, волонтерів, козаків Корсунського полку за сприяння міської та районної влади.

Опівдня вулицею Шевченка від міської ради до районного будинку культури пройшла святковою ходою величезна колона учасників урочистостей, зупиняючись для покладання квітів біля погруддя Т.Шевченку та пам’ятного стенду героям Небесної сотні. Тим часом по периметру площі перед будинком культури розгорнулися виставки виробів місцевих майстрів, тематичні виставки «Щедрий стіл» та «Гарбузовий рай», діяли майстер-класи з народних ремесел, смачно пахла козацька каша, юрмилися дітлахи біля атракціонів.

Корсунь-Шевченківський відзначив 984-й день народження

Урочиста частина свята розпочалася з традиційних вітань керівників міста та району. Оголосили також вітання від міст-побратимів: білоруського Мозиря, польського Хойніце та німецького Гіфгорна. На сцену одних за одними запрошували відзначених: молодят, які цього дня брали шлюб; обдаровану молодь, удостоєну відзнаки «Майбутнє Корсунщини»; найактивніших в різних сферах діяльності громадян міста. Нагороди дістали і переможці численних конкурсів, що проводились цього дня: панно з природних матеріалів, присвячених 25-річчю Незалежності України; зачісок з квітами; кращого бренду м. Корсуня-Шевченківського, а також конкурсу з благоустрою міста та на кращий ескізний проект пам’ятника Корсуню-Шевченківському.

Під час урочистостей корсунці виконали й благодійну місію – зібрали кошти на лікування тяжко пораненого бійця АТО Вадима Хоменка.
Площа вирувала багатолюддям цілий день. Після урочистостей розпочався концерт: своє мистецтво демонстрували вихованці районного центру дитячої і юнацької творчості, дитячої школи мистецтв, аматори районного будинку культури, художні колективи з сіл, а також гості міста. Та родзинкою святкування став вечірній концерт музичного гурту «Sister Soul & The Blaxperts» за участю Фолькера Шлага – це був подарунок на свято від Гіфгорна. Аж пізно увечері розходилася із дискотеки молодь. Кожному корсунцю цього дня було не тільки цікаво, але й піднесено на душі. Всі ми любимо своє місто і пишаємося ним.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x